Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - VOLKAN KAŞİK - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gümrük kapılarında kaçakçılıkla etkin mücadele ettiklerini belirterek, "Almış olduğumuz önlemlerle uyuşturucu ticareti yön değiştirdi, Türkiye'yi artık bir geçiş hattı olarak kullanmamaya başladılar." dedi.

        Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gümrük kapılarında sahip oldukları bütün teknik imkanları kullandıklarını, denetimleri son teknolojiyle yaptıklarını söyledi.

        Gümrük kapılarında kaçakçılığın önlenmesine yönelik ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini aktaran Tüfenkci, kapılarda eğitilmiş personel ve dedektör köpeklerle teknolojiyi de kullanarak önlemler aldıklarını ifade etti.

        Bakanlığının yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Tüfenkci, "Kaçak sigarada özellikle son yılların rekorlarını kırıyoruz. Almış olduğumuz önlemlerle uyuşturucu ticareti yön değiştirdi, Türkiye'yi artık bir geçiş hattı olarak kullanmamaya başladılar." değerlendirmesinde bulundu.

        Bakan Tüfenkci, gümrük kapılarındaki etkin mücadelenin süreceğini vurgulayarak, "Biz kaçak eşyalar noktasında hem insan unsuru itibarıyla hem de teknoloji ve istihbarat unsurlarıyla beraber takip noktasında ciddi yakalamalar ve başarılar gösterdik. Bu titizliğimiz ve çalışmamız artarak devam edecek." diye konuştu.

        - Kaçakçılıkla mücadeleye aralıksız devam ediyor

        Bakan Tüfenkci, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 1-31 Ağustos tarihlerini kapsayan dönemde yapılan operasyonlarda, 121 milyon 639 bin 614 lira değerinde uyuşturucu ve kaçak eşya ele geçirildiğini kaydetti.

        Yurt genelinde yapılan operasyonlarda toplam 371 kaçakçılık olayının ortaya çıkarıldığını ve kaçakçılık faaliyetlerinde kullanılan 74 araca el konulduğunu aktaran Tüfenkci, 53 kaçak göçmenin de aynı dönemde yakalandığını bildirdi.

        Gümrük muhafaza ekiplerince yılın ilk yarısında yürütülen çalışmalar ve operasyonlar neticesinde toplam 2 bin 223 olayda, 1 milyar 157 milyon 201 bin lira değerinde uyuşturucu ve ticari eşya kaçakçılığı ortaya çıkarılmış, 330 kaçak göçmen yakalanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa