Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kemer ilçesinde açılan son caretta caretta yuvasından çıkan yavrular denizle buluştu.

        Çıralı sahilindeki 141 caretta caretta yuvasının sonuncusu, içinde canlı yavru olup olmadığını kontrol etmek amacıyla açıldı. Ulupınar Çevre Koruma, Geliştirme ve İşletme Kooperatifi yetkilileri tarafından açılan ve toplam 42 yumurtanın bulunduğu yuvadan 12 canlı yavru çıktı.

        Kooperatif başkan yardımcısı Habip Altınkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, caretta carettaların yuvalama alanlarından olan Çıralı sahilindeki son yuvayı açtıklarını söyledi. Bu yıl caretta caretta yuvalarının arttığına işaret eden Altınkaya, son açılan yuvadaki 12 yavrunun, kendi çabalarıyla denize ulaştığını kaydetti.

        Çıralı'da tatil yapan yerli ve yabancı turistler ise yuvanın açılmasını ilgiyle izledi. Turistler, yuvadan çıkan caretta carettaları cep telefonlarının kameralarıyla görüntüledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa