Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştirici Birliği Başkanı Ali Dermenci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca birliklerdeki tarım danışmanlığı sayısının 2'den, 5'e yükseltildiğini bildirdi.

        Dermenci, yaptığı yazılı açıklamada, tarım danışmanlığı uygulamasını önemsediklerini belirtti.

        Tarım danışmanlı sayısının 2’den 5’e yükseltilmesinin besiciler ve çiftçiler açısından önem arz ettiğini ifade eden Dermenci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.

        Hizmetlerin aksatılmadan devam ettiğini aktaran Dermenci, açıklamasında şunları kaydetti:

        "Hayvancılık alanında en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği görev ve sorumluluklarını tam anlamıyla yerine getiren Türkiye’de öncü birliklerden biridir. 2014 yılında tarımda yaşanan hızlı gelişme ve değişimlere paralel olarak, çiftçilerin bilgi ihtiyacını karşılamak ve tarladan sofraya güvenilir gıda arzını etkinleştirmek için sertifikalı tarım danışmanlığı uygulaması başlatılmıştır. 2014 yılı içerisinde Kırklareli Damızlık Birliği olarak üyelerimize, her türlü tarımsal bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının zamanında ve yeterli düzeyde karşılanması amacı ile 5 tarım danışmanımız ile tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti verdik. 2015 yılında değişen destekleme modeli ile 5 tarım danışmanı yerine 2 tarım danışmanının desteklenmesi yine bizi yolumuzdan alıkoymadı. Bizler yine saha personellerimizle yine üyelerimizin sorunlarını dinledik yine çözümler üreterek, eksik kaldıkları noktalarda yardımcı olmaya çalıştık. Bu yıl bakanlığımızdan tarımsal yayım ve danışmanlığı ile ilgili sevindirici bir haber aldık. Tarım danışmanı desteklerinde değişikliğe gidilerek desteklenen 2 tarım danışmanı, 5'e yükseltildi."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırklareli İlçeleri
        Tüm Kırklareli Haberleri
         Kırklareli

        Kırklareli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa