Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, alzaymır hastalığının Türkiye ve dünya için öneminin her geçen gün arttığını bildirdi.

        Cerit, Dünya Alzaymır Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, alzaymır hastalığının, yaşlılıkla ortaya çıkan ve başta unutkanlık olmak üzere çeşitli zihinsel ve davranışsal bozukluklara yol açan ilerleyici bir beyin hastalığı olduğunu belirtti.

        Alzaymır hastalığının günlük hayatın her zamanki gibi sürdürülmesini engelleyebildiğine dikkati çeken Cerit, şunları kaydetti:

        "Alzaymır hastalığının oluşumunda yaşlanmanın önemli bir risk faktörü olduğu ve 65 yaş sonrasında hastalığın görülme sıkılığının sürekli artış içinde olduğu bilinmektedir. Ülkemizin nüfus yaşlanma hızı dikkate alındığında genç nüfusun giderek yaşlanacağı ve 30-40 yıl sonra alzaymır hastalığının en önemli sağlık sorunu olacağı düşünülmektedir. Alzaymır hastalığının ülkemiz ve dünya için önemi her geçen gün artmakta.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırklareli İlçeleri
        Tüm Kırklareli Haberleri
         Kırklareli

        Kırklareli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa