Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - TFF 1. Lig ekiplerinden Manisaspor'un kulüp başkanı Abdullah Mergen, "Aziza Makukula, Maciej Iwanski ve Benfica Kulübüne 4,5 milyon avroluk bir borç var. Paranın tamamını istemelerinden dolayı, lisans çıkaramamış oluyoruz. Bu sene eksi 3 puan gibi bir sıkıntı yaşayacağız." dedi.

        Mergen, gazetecilere yaptığı açıklamada Benfica, Makukula ile Iwanski'nin borçlarından dolayı kulüp lisansı çıkaramadıklarını ve eksi 3 puan cezası ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

        Ulusal kulüp lisansı kriterlerini yerine getirdiklerini belirten Mergen, bu kriterlerin içinde futbolcu, teknik adam ve menajer borçlarının da bulunduğunu, fakat FIFA'daki dosyalardan dolayı UEFA kulüp lisansını çözüme kavuşturamadıklarını ifade etti.

        Kulüp başkanı Mergen, Makukula, Iwanski ve Benfica Kulübüne 4,5 milyon avro borçlarının olduğunu anımsatarak, "Paranın tamamını istemelerinden dolayı, lisans çıkaramamış oluyoruz. Bu sene eksi 3 puan gibi bir sıkıntı yaşayacağız. Bununla ilgili bir süreç istedik federasyondan ama olumlu karar çıkar mı çıkmaz mı bilemiyorum. Zannedersem 7-8 kulüp aynı sorunla karşı karşıya. Bu kriteri yerine getiremedik." diye konuştu.

        Takımın icradaki borçlarının temizlendiğini vurgulayan Mergen, "Hem Makukula, hem Benfica Kulübü, hem de Iwanski'nin avukatları şikayette bulununca, dolayısıyla FIFA dosyaları olduğu için 'Anlaşın, çözün' diyorlar. Çözmeden de lisans alamıyorsunuz. Bugün bu kulüp lisansı ile ilgili verilen süre bitiyor. Ben ek süreyle ilgili görüştüm. Toplantıda olduklarını söylediler. Bugün içerisinde ek süre verirler mi bilemiyorum. Ek süre verseler de bizim 4,5 milyon avro gibi bir sorunumuz var. Yaklaşık 13 milyon lira yapar." şeklinde konuştu.

        Manisaspor'un Süper Lig'de mücadele ettiği dönemlerde bonservisi Benfica Kulübünde olan Makukula'nın Manisaspor'a transferiyle ilgili Portekiz kulübüne yaklaşık 1 milyon 600 bin avro borcun bulunduğunu kaydeden Mergen, "Hatta Benfica-Beşiktaş maçında Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da görüşmüş. Benfica Kulübü de sıkıştırıyor bizi. Eksi 6 puan silmeyle tehdit ediyor. Onunla ilgili de bugün görüşeceğiz. Planlamalar yaptık. Onu çözmeye çalışıyoruz ama kulüp lisansını çıkaramıyoruz bu 3 dosyadan dolayı. Bunları da kamuoyunun bilmesinde fayda var." açıklamasında bulundu.

        Öte yandan, borçlara karşılık kulübün kazandığı 750 bin avroluk davanın olduğunu ve buradan gelecek parayla da borçlarla ilgili planlamanın yapılacağının altını çizen Abdullah Mergen, Manisaspor'un şehrin ortak paydası olduğunu ve şehirdeki dinamiklerin Manisaspor'da birleşmesinin herkese faydalı olacağını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa