Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, aralarında bürokrat, siyasetçi ve medya mensuplarının da bulunduğu 63 kişiyi usulsüz dinledikleri gerekçesiyle 5'i tutuklu, 13 emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi.

        Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın 11. duruşmasında, tutuklu sanıklar Fahri Derici, İsmail Yaman ve Abdulhadi Mehan hazır bulunurken, diğer tutuklular Mehmet Emin Orhan ve Ertuğrul Tüz video konferans yöntemiyle duruşmaya katıldı.

        Duruşmaya, avukatların yanı sıra tanık ve müştekilerin de geldiği görüldü. Geçen celse ara kararında haklarında yakalama emri çıkartılan sanıklardan Ali Öztürk, Emin Safa Özergül, Fatih Akpınar, Metin Canbay, Osman Dursun Aydın ve Özgür Nikbay'ın yakalanamadıkları anlaşıldı.

        Davaya müşteki olarak katılan TV41 Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Turgun, ülke genelinde yayın yapan Star Gazetesi'nin internet sitesinde 4 Mart 2014'te Kocaeli'de usulsüz dinlenen telefon numaralarının yayınlandığını belirterek, bu haber üzerine kendi cep telefonlarının da dinlendiğini öğrenerek şikayetçi olduğunu söyledi.

        Yaklaşık 3 yıl defalarca usulsüz şekilde dinlendiğinin anlaşıldığını dile getiren Turgun, "Araştırdığımda aynı mahkemeden farklı suçlar isnadıyla farklı zamanlarda dinleme kararı alındığını polis memurlarının açıklamalarından öğrendim. Televizyon sahibi olduğum ve ortaklarımdan Mahmut Civelek'in dönemin bir parti il başkanı olması nedeniyle dinlendiğimi düşünüyorum." diye konuştu.

        Turgun, haksız dinleme yapan şahıslardan şikayetçi olduğunu söyleyerek, suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

        - Sanıkların beyanları dinlendi

        Tanık ifadelerinin dinlenmesiyle devam eden duruşmada, daha sonra sanıklar Orhan, Derici, Yaman, Mehan ve Tüz ile avukatlarına söz verildi.

        Sanıklar, tanık beyanlarının aleyhte olan hususları kabul etmediklerini ve avukatlarının ifadelerine katıldıklarını belirterek, tahliyelerini talep ettiler.

        Tüz ise dava konusu dosyada en alttaki polis memuru olduğunu belirterek, "Amirlerimden aldığım talimatları yerine getirdim. Ben hakkımda yakalama kararı çıktığını duyunca kendim teslim oldum. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

        Mahkeme heyeti, sanıklar Derici, Yaman, Mehan, Orhan ve Tüz'ün tutukluluk halinin devamına, Öztürk, Özergül, Akpınar, Canbay, Aydın ve Nikbay'ın yakalama emrinin yerine getirilmesinin beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

        - İddianameden

        İddianamede sanıklar, eski Kocaeli Valisi Ercan Topaca, eski MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, TV41 Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Turgun'un da aralarında bulunduğu 63 kişiyi usulsüz dinlemekle suçlanıyor.

        Sanıklara, "görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçlamaları yöneltiliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa