Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'da, farklı dönemlere ait terazi, ağırlık ve ölçü aletlerinden oluşan ''Kantarın Topuzu'' adlı serginin açılışı yapıldı.

        TOFAŞ CEO'su Cengiz Eroldu, Bursa'daki TOFAŞ Anadolu Arabaları Müzesi'nde gerçekleştirilen serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, müzenin teknolojinin, kültürel değerlerin ve tarihin nasıl birleştiğini ortaya koyan önemli mekanlarından biri olduğunu söyledi.

        Müzenin 15 yıldır Anadolu'da tekerlekli ulaşımın hikayesini merak eden on binlerce ziyaretçiyi ağırladığını anımsatan Eroldu, sergiler vasıtasıyla da tarihe ve toplumsal hayata değişik bir pencereden bakılmasını sağlayarak izleyenlere farklı bir deneyim yaşatmayı hedefledikleri belirtti.

        Eroldu, tarihi milattan önce 5000 yılına kadar uzanan terazilerin, sadece dünyayı değiştiren ve ekonomik hayatı şekillendiren bir gereç olarak değil, tarih boyunca ilişkilendiği adalet, denge, hassasiyet gibi kavramlarla bilime ve sanata ilham veren bir simge olageldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Terazilerin hikayeleri dünyada adaletin, dengenin, değer biçme ve hakça bölüşme ihtiyacının insanlık tarihinin en eski sayfalarına kadar uzandığını gözler önüne sermektedir. Ağırlık kavramı ayrıca günümüzde otomotiv sektörü için de çok önemli. İklim değişikliği ve müşterilerin yüksek performans hedefleriyle birlikte araç hafifletmenin önemi her geçen gün daha da artmakta ve otomotiv ağırlık öngörüleri artık otomobil tasarımının da ayrılmaz bir parçası. TOFAŞ Anadolu Arabaları Müzesi'nin ve TOFAŞ Sanat Galerisi'nin hayat bulmasında desteklerini bugüne kadar esirgemeyen Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne, 'Kantarın Topuzu' sergisinin kültür hayatımıza kazandırmasına destek veren Koç Vakfı'na ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Son derece değerli kişisel koleksiyonlarını müzemiz aracılığıyla Bursa halkıyla paylaşan yüksek mimar sayın Naim Arnas'a ve ekibine de TOFAŞ adına ayrıca teşekkür etmek isterim."

        Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Muhsin Özlükurt da sergide emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

        Açılış töreninin ardından davetliler, yüksek mimar Naim Arnas'ın yaklaşık 35 yıla dayanan çalışmasıyla bir araya getirdiği 3 bin 500 farklı terazi, ağırlık ve ölçü aletlerinin bulunduğu sergiyi gezdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa