Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, toplumda çevre bilincini artırma adına atık yağların ve pillerin öğrenciler vasıtasıyla toplanıp ilgili depolama yerlerine ulaştırılması için okullarda kampanya başlatılacağını belirtti.

        Altıparmak, Ülker Yörükoğlu Bilim Sanat Merkezi için valilik toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitim kadrosunda yapılan görevden alma ve ihraç sonrası eğitimin aksamadığını belirtti.

        Denizli'de 2016-2017 eğitim öğretim yılının hiçbir aksama ve sorun yaşanmadan başladığını ifade eden Altıparmak, "Şu anda bütün öğrencilerimiz tam olarak sınıflarında, öğretmenleri başlarında olarak eğitime başlandı. Zaten norm kadro fazlamız vardı. Bu sebeple herhangi bir aksama olmadı, Denizli'de eğitim ve öğretim rutin olarak nasıl ki bir önceki eğitim öğretim döneminde sorunsuz gerçekleştiyse 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde de devam edecek. Dün başlayan yeni eğitim ve öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

        Toplumda çevre bilincini artırma adına atık yağların ve pillerin öğrenciler vasıtasıyla toplanıp ilgili depolama yerlerine ulaştırılması için okullarda kampanya başlatılacağını bildiren Altıparmak, şunları söyledi:

        "Atık yağlar, piller ve bataryalar ciddi bir çevre kirliliği sorunu. Bununla ilgili bütün öğrencilerimizde, vatandaşlarımızda toplumsal bilinç ve çevre bilinci oluşturmak gerek. Bu bilinci oluşturmada, çocuklarımıza ve gençlerimize okullarımızda vereceğimiz eğitim, bilincin ilk basamağı olacak, bu konu çok önemli. Çocuklarımızda, gençlerimizde toplumsal çevre bilinci oluşması adına öğretmenlerimize, ailelerimize ve tabii ki biz idarecilere çok önemli görevler düşüyor. El ele verelim ve gelin bu bilincin oluşmasında ilk adımı Denizli olarak biz atalım, biz başlatalım. Bunun öncüsü Denizli olsun, bizler olalım. Önemli olan işin ödül kısmı değil. Her bir çocuğumuzun bunun öneminin bilincinde olarak 'bu piller geri dönüşebilir, milli ekonomiye katkı sağlar' diye düşünmesi lazım. Dönüşmez ise de 'toprağa ya da suya karışırsa da ciddi bir kirlilik oluşturur, bizim geleceğimizi tehlikeye sokar' düşüncesinde olmalılar."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa