Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ünye Tabakhane Deresi'nde meydana gelen balık ölümlerine ilişkin yapılan tahliller sonucunda anlık deşarj ve sudaki durgunluk nedeniyle sudaki oksijen oranının azalması sonucu balık ölümlerinin gerçekleştiği bildirildi.

        Ünye Tabakhane Deresi üzerindeki köprünün çevresinde bir süre önce yaşanan çok sayıda balık ölümü sonucu numune alan Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, balık ölümlerinin nedenini belirledi.

        İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Ankara Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’nden gelen balık numune sonuçlarına göre balık numunelerinde kurşun, bakır, çinko, civa, nitrat, amonyak, kimyasal oksijen, biyolojik oksijen ve fosfor gibi ağır metal bulguları ve kimyasal maddeler tespit edilmedi. Aynı şekilde Tokat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü laboratuarında incelenen su numunelerinde bu bulgulara rastlanmadı. Balık ölümleri anlık deşarj, derede suyun durgunluğu ve sudaki oksijen yetersizliğinden dolayı balık ölümlerinin yaşandığı tespit edildi." denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa