Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda 104 kiloluk kaldırışıyla dünya rekoru kırarak altın madalyaya ulaşan milli halterci Nazmiye Muratlı, memleketi Hatay'ın Dörtyol ilçesinde davul zurna ile karşılandı.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce 19 Aralık Kapalı Spor Salonu önünde düzenlenen karşılamaya eşi Muhsin Muratlı ile birlikte gelen milli sporcu Nazmiye'yi, Kaymakam Recep Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk ile Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy karşıladı.

        Nazmiye Muratlı, karşılamada yaptığı açıklamada, sevincini hemşehrileriyle yaşamaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

        Dünya şampiyonluğuna memleketi Dörtyol'da hazırlandığını hatırlatan milli halterci, "Bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz Tokyo 2020 şampiyonluğu. Tokyo için henüz erken, daha yeni karşılaşmadan geldik ama çalışmalarımı burada sürdüreceğim." dedi.

        Kaymakam Soytürk, milli sporcunun bir engellinin yapabileceği en büyük azmi gerçekleştirdiğini belirterek, başarılarının devamını diledi.

        Belediye Başkanı Toksoy da Nazmiye'ye teşekkür ederek, dünya çapında başarı elde eden bir sporcunun ilçelerinde ikamet etmesinden memnuniyet duyduklarını aktardı.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Selçuk Kayhan ise Nazmiye Muratlı'nın çalışmalarını Dörtyol'da yaptığını ve milli sporcunun ilçesini çok sevdiğini paylaştı.

        Namziye, olimpiyatlara giderken şampiyon olması halinde kendisini davul zurna ile karşılamalarını istediğini anımsatan Kayhan, "O sözünü tuttu biz de bu isteğini kırmayarak sade bir törenle davul zurna ile karşıladık." diye konuştu.

        Milli sporcu, daha sonra hemşehrileriyle selamlaştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa