Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesine kayıt yaptıran 125 öğrenci için "Beyaz Önlük Giyme" töreni düzenlendi.

        MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törende, okula başlayan 84’ü Türkçe ve 41’i İngilizce bölümü olmak üzere 125 öğrenciye doktor önlükleri, protokol üyeleri tarafından giydirildi.

        CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, törende yaptığı konuşmada, hekimlik mesleğinin önemine değindi.

        Kendisi de bir hekim olan Demir, “Birinci görevimiz sağlıklı bir toplum yaratmak. Hasta olan bir insanın acısını dindirmek onu tedavi etmek en önemli görevlerimizden biridir. Kurucusu olduğum fakültenin bu yıl 6. beyaz önlük töreninin gerçekleşmesinden mutluyum." dedi.

        Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise doktor olmanın sadece hekimliğin bilimsel yanını öğrenmek olmadığına dikkati çekti.

        Doktorların kendi yaşantısını ikinci plana atarak hastalarına faydalı olmaya çalışan bir meslek grubunun üyesi olduğunu anlatan Gürün, "Hekimlik, tüm yaşantınızı ilgilendirir. Başarılı olmak için insanı ve mesleğinizi sevmeniz gerekir. Bunu yaparsanız büyük hizmetler gerçekleştirebilirsiniz. Hekimle hasta arasına para girmemeli. Para tamamen ikinci, üçüncü planda olmalı. Para herkese lazım, ihtiyaç ama esiri olmamalıyız. " diye konuştu.

        Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar da hayalleri olan tıp fakültesinin 2007 yılında kurulduğunu söyledi.

        Türkiye'nin en güzel illeri arasında yer alan Muğla'da tıp eğitimi alacak öğrencilerin şanslı olduğunu dile getiren Harmandar, şöyle devam etti:

        "Bölgemizde sağlık açısından yetersizlik vardı. Bu açığı kapatmak ve bu yörenin insanının sağlığını daha iyi hale getirmek için fakültemiz kuruldu. Bugün 120’nin üzerinde öğretim üyesi Muğla’ya hizmet veriyor. Bugün çok anlamlı ve mutlu bir günü birlikte yaşıyoruz. Hekimlik insanların yaşam haklarını garanti altına alabilmektir. Hekimlik asırlardır en önemli meslekler arasında. Hekimlik mesleğine ilk adımın atılması beyaz önlük giymek ile olur."

        Konuşmaların ardından öğrencilere beyaz önlükleri protokol üyelerinde giydirildi. Tören sırasında öğrencilerin ailelerinin çocuklarının fotoğraflarını çekebilmek için adeta yarıştıkları görüldü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa