Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Gelir İdaresi Daire Başkanlığı ile Muş Defterdarlığı tarafından kentteki oda yöneticileri, muhasebeci ve defterdarlık personellerine, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

        Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Gelir İdaresi Başkanı İlhan Karayılan, mükellef odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde mükelleflerin beklenti ve ihtiyaçlarına öncelik verdiklerini söyledi.

        Vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmak ve hizmet kalitesini yükseltmek için çaba gösterdiklerini belirten Karayılan, şunları kaydetti:

        "Bir taraftan elektronik hizmetlerin kapsamı genişletilerek mükelleflerin vergi ile ilgili işlemlerini elektronik ortamlarda en kısa sürede ve en az maliyetle yapmaları sağlanırken diğer taraftan vergi daireleri başta olmak üzere bütün fiziki ortamları iyileştirilmektedir. Yapılandırma kanunu mükelleflerimize önemli imkanlar sunmaktadır. Bütün vergi borçlarının birikmiş faizlerini kaldırıp enflasyon üzerinden yeniden hesaplanan tutar ile güncelleyerek peşin veya taksitli ödeme ile yapılandırmaktadır. Yakın bir dönem önce yürürlüğe giren yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik teşvik yasaları ile ülkemizin sanayisinin, turizminin, ticaretinin, istihdamının ve ihracatının geliştirilmesine yönelik getirilen imkanların en iyi şekilde değerlendirilerek ülkemizde geleceğe daha güvenle bakabileceğimize olan inancımı belirtmek istiyorum."

        Defterdar Vekili Mustafa Erdem ise, mükelleflerin toplam borcunun 146 milyon 622 bin lira olduğunu belirterek, şunları söyledi:

        "Vatandaşlarımızı biraz olsun rahatlatmak, sıkıntılarından kurtarmak amacıyla sosyal devlet ilkesi gereği çıkarılan 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanun ile ilgili bilgilendirmeler yapacağız. Muş'ta vergi tahakkuk ve tahsilat oranımız yüzde 72 civarında. Toplam mükellef sayımız 8 bin 378'dir. Yeniden yapılandırma kapsamında kanunun çıktığı günden bugüne kadar, müracaat eden mükellef sayımız bin 675'tir. Bu kanundan faydalanan mükelleflerimiz vergi ile ilgili faiz borçlarının en az üçte iki oranında az ödeyecekler ve borçlarından kurtulacaklar."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa