Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye sınırında yuvalanan PKK ve PYD mevzileri tamamen temizlenecek. Dolayısıyla bu PKK'lılar önce silahlarını bırakıp teslim olsunlar. Tavsiyem odur. Yoksa kesinlikle ordumuz kararlıdır. Özel kuvvetler, özel harekat, bütün ordumuzla gerçekten dünyada güçlü silahlara sahibiz." dedi.

        Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığınca Taş Medrese'de düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Afyonkarahisarlıların ve tüm milletin demokrasi nöbetlerinde gösterdiği dirayetinden büyük gurur duyduğunu belirterek Türk milletinin asil bir millet olduğunu ifade etti.

        Türk milletinin 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine karşı durarak ile sadece kendi tarihine değil dünya tarihine kahramanlık destanı olarak geçen bir mücadele verdiğini aktaran Eroğlu, şöyle devam etti:

        "FETÖ terör örgütü, maalesef devletin bazı kademelerine sızmış. Bunlar kendi hedeflerine ulaşmak için son derece haince bir girişim içine girdiler. Ama onların hesabı tutmadı."

        - "Atalarımıza layık olmak için daha çok çalışmamız lazım"

        Türk milletinin bu asra mührünü vuracağına yürekten inandığını dile getiren Eroğlu, FETÖ, PKK, PYD, bütün terör örgütlerinin tamamen etkisiz hale getirilmesi için hükümetin ciddi çalışmalar yaptığına işaret etti.

        Terör örgütleriyle mücadelenin her Bakanlar Kurulunda ele alındığını, Türkiye içindeki ve dışındaki terör unsurlarının tamamen temizlenmesi için karar alındığını vurgulan Eroğlu, şunları söyledi:

        "Türkiye sınırında yuvalanan PKK ve PYD mevzileri tamamen temizlenecek. Dolayısıyla bu PKK'lılar önce silahlarını bırakıp teslim olsunlar. Tavsiyem odur. Yoksa kesinlikle ordumuz kararlıdır. Özel kuvvetler, özel harekat, bütün ordumuzla gerçekten dünyada güçlü silahlara sahibiz. Kendimiz yapıyoruz. Nereden nereye... Eskiden dışarıdan gelirdi, iğneden ipliğe kadar ama şu anda insansız hava araçlarını kendi yapan 6 ülkeden biriyiz. Kendi harp gemilerini denize indiren biziz. Atak helikopterleri, zırhlı araçlar, tanklar yapılıyor. Bunlar olmasaydı, bu harekatı yapamazdık. NATO, 'Bizim silahımızı kullanamazsın' diyor ama artık kendi silahımız var. Bunu yapıyoruz. Allah'a şükür bu ana kadar kahraman ordumuzun silahlı kuvvetlerinin silah ve teçhizatının yüzde 65'ini tamamen yerli imkanları ile yapar hale geldik. Artık uzayda biz de varız. Göktürk uydumuz var. Bize bu yakışır. Biz büyük bir milletiz. Atalarımıza layık olmak için daha çok çalışmamız lazım."

        - "At izi, it izine karışmasın"

        Eroğlu, bu süreçte kurunun yanında bazen yaşın da yanabildiğini, bunu en aza indirmek için son derece hassas olunması gerektiğini anlattı.

        "Özellikle 'At izi, it izine karışmasın' diye talimat aldık. Birkaç tane yanlışlık tespit ettik. Bunları da düzeltmek bizim boynumuzun borcudur." diyen Eroğlu, FETÖ'nün devlet içinde mutlak suretle temizleneceğine, devlet içinde ikinci bir devletin kabul edilemeyeceğine dikkati çekti.

        Daha sonra Bakan Eroğlu ile protokol üyeleri tarafından, maliyeti 165 milyon lira olan Çay Selevir Sulaması Yenilemesi, maliyeti 45 milyon lira olan Çobanlar Seyitler Sulaması ve Yenilemesi, 24 milyon liraya mal olacak Sandıklı Ballık Göleti, 77 adet Haydarlı Tarım Köy TOKİ Konutları ve il merkezine yapılacak tahmini yatırım bedeli 9 milyon 550 bin lira olan 200 öğrenci kapasiteli ortaöğretim pansiyonu ile çok maksatlı salon yatırımlarını, bayram müjdesi olarak açıklandı.

        Törene, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Başkanı Salih Sel ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa