Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, vatandaşları mantar zehirlenmesine karşı uyardı.

        Akdiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu mevsimde doğada bol miktarda bulunan mantarların zehirli ve zehirsizlerinin ayırt edilmesinin zor olduğuna dikkati çekti.

        Mantar zehirlenmelerinin ölümle sonuçlanabileceğini vurgulayan Akdiken, mantarın şekline, rengine ve kokusuna bakılarak zehirsiz olduğunun anlaşılamayacağını söyledi.

        Bir yörede bir yıl zehirsiz olan mantarın ertesi yıl mutasyona uğrayarak zehirli hale gelebildiğine işaret eden Akdiken, şunları kaydetti:

        "Zehirli ve zehirsiz mantarlar lezzet ve renk bakımından birbiriyle aynıdır. Bazı yenilebilir ve zehirli mantarlar birbirine o kadar benzer ki bunları ancak uzman bir kişi ayırt edebilir. Son yıllarda mantar zehirlenmeleri ve bunun sonucunda meydana gelen ölüm sayısı gözönüne alındığında, vatandaşların ne kadar ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığı görülmektedir. Vatandaşlarımızın bu mevsimde doğada bolca bulunan mantarları tükenirken çok daha dikkatli olmaları hayati önem taşımaktadır."

        Akdiken, mantar zehirlenmesiyle karşı karşıya kalan vatandaşların hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa