Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'yı kapsayan Doğu Marmara'da ağustosta fiyatı, bir önceki aya göre en çok artan ürün, yüzde 12,06'lık yükselişle marul oldu.

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kocaeli Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Tüketici Fiyatları Genel Endeksi'nde (TÜFE) değerlendirmeye alınan 417 maddeden 60'ının ortalama fiyatları değişmedi, 211 ürünün fiyatlarında artış, 146'sında ise düşüş oldu.

        Kocaeli istatistiki bölgesinde fiyat artışının ağustosta önceki yılın aralık ayına göre değişim oranı yüzde 3,93, önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı yüzde 7,68, 12 aylık ortalamalara göre değişim oranı ise yüzde 8,00 olarak hesaplandı.

        Doğu Marmara, ağustosta temmuz ayına göre TÜFE'deki yüzde 0,70'lik değişimle en yüksek artışın gerçekleştiği 24'üncü istatistiki bölge oldu.

        Bölgede geçen ay fiyatı en fazla artan ürün ve hizmetler yüzde 12,06 ile marul, yüzde 8,11'le sarımsak, yüzde 6,17 ile margarin, yüzde 5,84'le anaokulu ücreti ve yüzde 4,90'la limon oldu.

        En çok düşüş ise yüzde 16,45 ile çocuk tişörtü, yüzde 15,81 ile taze fasuyle, yüzde 15,67 ile domates, yüzde 15,21 ile kadın ceketi ve yüzde 11,74 ile üzümde gerçekleşti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa