Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Büyükşehir Belediyesi, Konya'da 2 yılda 687 mahalle parkını hizmete kazandırdı.

        Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalleye dönüşen tüm köy ve beldelere modern parklar kazandırıyor.

        Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallelere yapılan parklarda, yürüyüş yolları, kamelyalar, çocuk oyun grupları ve spor aletleri bulunuyor.

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında tüm ilçelerde çok sayıda yatırımı hayata geçirdiklerini söyledi.

        İlçelerin tamamında ana cadde düzenlemeleri, şehir konağı, su ve kanalizasyon çalışmaları gibi çok sayıda hizmetle standardın yükseldiğini ifade eden Akyürek, mahalleye dönüşen belde ve köylerde park yapımını sürdürdüklerini dile getirdi.

        Akyürek, geçen yıl sonuna kadar köyden mahalleye dönüşen tüm yerleşim yerlerine park yapılacağı sözünü verdiklerini ifade belirterek, şu ana kadar 687 parkın tamamlandığını, bir kısmında çocuk oyun grubu yerleştirme çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

        Yıl sonuna kadar 700 parkın hizmete gireceğini vurgulayan Belediye Başkanı Akyürek, Konya'da ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmalarının da artarak devam edeceğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa