Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Her Yerde Adalet Platformu Başkanı Özkan Öztürk, "Haklarında meslekten ihraç kararı olan hakim ve savcıların baktığı, özellikle İslami̇ ki̇mli̇k taşıyan siyasi davaların yeniden ele alınması ve yeniden hukuki bir süreçte ön yargısız incelenmesi gerektiğini talep ediyoruz." dedi.

        Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından meslekleriyle bağı kesilen yargı ve emniyet mensuplarınca, cezaevinde çok sayıda kişinin hukuksuz şekilde infaz edildiğini belirtti.

        Özellikle İslami kimliğinden dolayı tutuklu bulunan veya mahkum olan kişilerin durumuna yönelik Adalet Bakanlığı ve TBMM'nin de harekete geçmesi gerektiğini belirten Öztürk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

        "FETÖ ile irtibatı olan emniyet mensuplarının ve paralel yargı mensuplarının içeriye attığı 'Yusufiler' unutulmamalıdır. FETÖ/PDY'nin emniyet ve yargı uzantılarının sadece Ergenekon ve Balyoz davalarında değil, İslami davalarda da aynı şekilde haksız, mesnetsiz ve gayri hukuki sebeplerle mağduriyetlere sebebiyet verdikleri, mahkum aileleri ve mahkumların vekilleri tarafından kamuoyu önünde sürekli dile getirilmektedir."

        Öztürk, 28 Şubat sürecinde yargılanan ve halen tutuklu bulunan mahkumlara da yeniden yargılama yolunun açılması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

        "28 Şubatçı ve FETÖ'cü yargıçların İslami ki̇mli̇k taşıyan siyasi davalara ilişkin vermiş oldukları kararlar yeniden incelenmek zorundadır. 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunun 311. maddesi birinci fıkrası e bendi hükmü açıktır. 'Yeni olaylar veya yeni deliller ortaya konulup da bunlar yalnız başına veya önceden sunulan delillerle birlikte göz önüne alındığında bunlar sanığın beraatini veya daha hafif bir cezayı içeren kanun hükmünün uygulanması ile mahkum edilmesini gerektirecek nitelikte olursa' hükmündeki yeni̇ olaylar ibaresi kanun metninde açıktır. 15 Temmuz işgal girişimi bu anlamda değerlendirilir ve bu şahıslara iade-i̇ muhakeme yolu yeniden açılmış olur. Haklarında meslekten ihraç kararı olan hakim ve savcıların baktığı, özellikle İslami̇ ki̇mli̇k taşıyan siyasi davaların yeniden ele alınmasının ve yeniden hukuki bir süreçte ön yargısız incelenmesi gerektiğini talep ediyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa