Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - VEDAT YÜCEBAŞ - İstanbul'da 2 ay önce evlerinin önünde bulunan elektrik trafosunun patlaması sonucu yüzü, vücudu ve kollarında ciddi yanıklar oluşan 6 yaşındaki Elanur Türkmen'i kısmen de olsa sağlığına kavuşabilmesi için 2 yıllık bir tedavi süreci daha bekliyor.

        İstanbul ve Kahramanmaraş'taki tedavilerinin ardından yaşama tutunan, yüzünde, gövdesinde ve kollarındaki kasılmaların giderilmesi, yanık izlerinin kaybolması için Bursa'da 2 yıllık bir tedavi ve bir dizi ameliyattan geçecek olan Elanur, tüm yaşadığı olumsuzluklara inat, "ileride savcı olacağım" diyerek geleceğe umutla bakıyor.

        Oynadığı bebeklerin de baş ve gövdelerini kendisi gibi sargı bezi ile kapatan Elanur'un babası Alaattin Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının Ramazan Bayramı'ndan bir gün önce, sabah saatlerinde evlerinin önündeki bulduğu metal anahtarı, bağlı olduğu iple, oturdukları binaya ait küçük trafonun içine sarkıtması sonucu, büyük bir patlama olduğunu, sesi duyar duymaz koştuklarında kızlarını ciddi yaralanmış şekilde bulduklarını söyledi.

        Elanur'u hemen Bayrampaşa Devlet Hastanesine kaldırdıklarını, ilk müdahalenin ardından Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiğini dile getiren Türkmen, kızlarının, nefes almakta zorlanması ve oluşan ödem nedeniyle başka bir hastaneye nakledilmesine karar verildiğini, yakınlarının vasıtasıyla Kahramanmaraş Devlet Hastanesine götürdüklerini anlattı.

        "Allah devletimizden razı olsun" diyen baba Türkmen, kızlarının ambulans uçakla Kahramanmaraş'a götürüldüğünü, burada 1,5 aya yakın süre tedavi gördüğünü vurgulayarak, "Nefes alamıyordu, boğazını yarıp entübe yapıldı. Orada tedavileri oldu. Solunum cihazına bağlandı. Yaklaşık 20 gün solunum cihazıyla nefes aldı. Bu süre boyunca ölüm kalım mücadelesi verdi. Şükürler olsun yaşama döndü." dedi.

        Kızının, kolunda ve boynunda kasılmalar olduğunu, özellikle sol el ve kolunu kullanamadığını kaydeden Türkmen, bundan sonra Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde, kasılmaların giderilmesi, izlerin mümkün olduğunca kaybolması için estetik ve plastik cerrahi ameliyatları geçireceğini aktardı.

        Türkmen, 2 aydır kızının sağlık durumları nedeniyle çalışamadığını, birikmişlerini bu süreçte harcadıklarını belirterek, "Günlük yevmiye ile çalışan fırın işçisiyim. Sigortam da yok. Kızım bu sene okula gidecekti. Bugün doktor raporu alacağız, okula gitmeye elverişsiz olduğu için. 2 yıl daha tedavi süreci var. 2 yıl sonra kendi sağlığına kavuşturabilirsek okuluna devam edecek." diye konuştu.

        - "Erkek olsa sakal bırakır kapatır ama..."

        Elanur'un 7-8 operasyon geçireceğini belirten Türkmen, "Ne olur, ne kadar iyileşebilir bilmiyorum açıkçası. Erkek olsa yüzünde iz kalsa ileride sakal bırakır kapatır ama kız çocuğu. İleride büyük etkiler yaratabilir." dedi.

        Kızının sağlık durumuyla ilgili anne Melike Türkmen ise "Ben kızımın yeniden kıyafetlerini giyebileceği şekilde sağlığına kavuşmasını istiyorum." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa