Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UŞAK (AA) - Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 24 kişiden 23'ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından il merkezi ve Eşme ilçesinde 30 Ağustos'ta gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınarak dün adliyeye sevk edilen 2'si kadın 24 şüphelinin savcılık sorguları tamamlandı.

        Zanlılar, sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

        Şüphelilerden eski Eşme Milli Eğitim Müdürü Erhan Ertem, eski Eşme Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bünyamin Yıldırım, Mustafa Aysan, Hüseyin Koç, Bilal Celalettin Şaşmaz, Hüdai Işık, İbrahim Özmen, Ali Erbay, Mustafa Işıktaş, Ahmet Çoban, Ömer Ünlü, Salim Ünal, Necmettin Akkaya, Mehmet Yılmaz, Zeliha Koç, Ahmet Bayar, Mustafa Bulut, Alpay Alan, Yalçın Dönmez, İsmail Çetin, Gülsüm Sığırcı, Ali Özen ve Namık Alkan, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne yardım" suçlarından tutuklandı. M.B. ise serbest bırakıldı.

        Eşme ilçesi ve il merkezinde 30 Ağustos'ta çok sayıda adreste yapılan aramalar sonucu eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertem ile 11 öğretmenin de aralarında olduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Uşak İlçeleri
        Tüm Uşak Haberleri
         Uşak

        Uşak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa