Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞRI (AA) - Ağrı Valisi Musa Işın, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında kentte 639 kişi hakkında işlem yapıldığını, 307'sinin tutuklandığını, 51 kişinin de firarda olduğunu bildirdi.

        Vali Işın, makamında düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ağrı'da FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğünü belirtti.

        Valilik olarak 103 kişinin görevden uzaklaştırıldığını ifade eden Işın, şöyle konuştu:

        "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ağrı ve ilçelerinde bugün itibarıyla askeri, yargı, emniyet, diğer kamu kurumlarında görev yapanlar ile sivil vatandaşlar olmak üzere 639 kişi hakkında işlem yapıldı. Bunlardan 307'si tutuklandı, 51 kişi de firar. Bakanlıklar dışında valilik olarak FETÖ ile ilişkisi bulunan 103 kişiyi görevden uzaklaştırdık. Şu anda 12 kişinin de gözaltı işlemleri sürüyor."

        - ''Terör örgütüyle mücadele kararlılıkla devam ediyor"

        Işın, terör örgütü PKK ile kararlılıkla mücadelelerinin sürdüğüne işaret ederek, "20 Temmuz 2015'ten bu yana PKK terör örgütü ile mücadele kapsamında 717 gözaltı oldu. Bunlardan 313'ü tutuklanmıştır. 120 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çıkan çatışmalarda 33 terörist öldürüldü. Şu ana kadar 18 terörist teslim oldu, 6 kişi yakalandı ve 6 kişi de yaralı olarak ele geçirildi. PKK'nın yaktığı araç sayısı 36'dır. Operasyonlar kapsamında 3 şehit ve 39 yaralımız vardır." diye konuştu.

        Tendürek'teki operasyona da değinen Işın, "Ağrı ve Van olarak ortak operasyon yürütüyoruz. Tendürek Dağı'nın merkezine girdik. Yaklaşık 50 kişilik terörist grup var ve operasyon devam ediyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ağrı İlçeleri
        Tüm Ağrı Haberleri
         Ağrı

        Ağrı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa