Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - Batman Valisi Ahmet Deniz, bir tek silahlı terörist kalmayıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

        Deniz, Kozluk ilçesine yaptığı ziyaret sırasında bir mesire alanında geçici köy korucularıyla bir araya geldi. Deniz, burada yaptığı konuşmada, son dönemde ülkenin çok ciddi badireler atlattığına işaret etti.

        15 Temmuz'da FETÖ tarafından ülkenin bir saldırıya uğradığını ve bu saldırının milletin sağduyusu sayesinde bertaraf edildiğini ifade eden Deniz fakat ipleri aynı yerden tutulu olan terör örgütleri PKK ve DAEŞ'in saldırıya geçtiğini söyledi.

        Bu coğrafyada bin yıldır Türk, Kürt, Arap ve Çerkez ile Alevi ve Sünni'lerin kardeşçe yaşadığını ve yaşamaya devam edeceğini kaydeden Deniz, "Kimse bizi birbirimize düşüremez. Bunların da anlamadığı bir şey, arkadaki kirli aklın, üst aklın talimatıyla hareket ediyorlar. Bu milletteki asil duruş devam ettiği müddetçe, bir çakıl taşımızı kimse alamaz, koparamaz."

        - "PKK koruculuk müessesine karşı"

        Korucuların yıllardır hain terör örgütü PKK'ya karşı kahramanca mücadele ettiğini vurgulayan Deniz, vatanını, bayrağını cesaretle savunan, onun için şehit olmayı göze alan koruculara teşekkür ettiğini dile getirdi. Deniz, "Sizin duruşunuz çok önemli. Onun için PKK terör örgütünün yıllardır saldırdığı, istemediklerinden bir tanesi koruculuk müessesi." ifadesini kullandı.

        - "Mücadeleye devam edeceğiz"

        Terör örgütleri ile mücadelenin önemine değinen Deniz, şunları kaydetti:

        "Biz, bir tek silahlı terörist kalmayıncaya kadar mücadalemize devam edeceğiz. Bu milletin istediği bu. Maalesef bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen, kendilerine göre bir ham hayal peşinde olanlar var. Bu yörenin insanlarını, genç çocuklarını kandırarak, 14-15 yaşındaki kardeşlerimizi bir şekilde devşirerek dağa kaçırıyorlar. Daha sonra ne oluyor, ölüsü geliyor. Olacağı o. Dağdaki teröristin ömrü 3 yıl. Onun üzerinden de birileri gelip siyaset üretmeye çalışıyor. O Kürt annesinin yüreği yanarken günah değil mi, bu hangi vicdana sığar, hangi akla sığar? Onun için son günlerde özellikle şehitlerimiz var. Acımasızlar, patlayıcılarla kalleşçe saldırıyorlar. Annelerin yüreği sızlarken, biz şehitlerimizin hakkını ödeyebilmemiz için yaptığımız görevlerin de hakkını vereceğiz. Bu hepimiz için geçerli."

        Vali Deniz, daha sonra beraberinde İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci ve kurum müdürleri ile birlikte ilçede yapımı devam eden kamu yatırımlarını denetledi.

        Kaymakam Orhan Aktürk ve Belediye Başkanı Mehmet Veysi Işık’a da makamında ziyarette bulunan Deniz, esnafla bir süre sohbet etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Batman İlçeleri
        Tüm Batman Haberleri
         Batman

        Batman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa