Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, partinin cezaevleriyle ilgili komisyon üyelerinin ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı'nın, sanatçı Atilla Taş’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret ettiğini bildirdi.

        Cankurtaran, CHP Marmaris İlçe Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından CHP'nin darbe mağdurlarıyla ilgili komisyon kurduğunu belirterek, mağdur edilenlerin buraya başvurmalarını istedi.

        Yaklaşık 70 bin öğrencinin kapatılan okullarda mağdur edildiğini ileri süren Cankurtaran, "Savaş ganimeti gibi FETÖ okulları imam hatip okullarına çevrilmekte. Sorduğumuzda 'İhtiyaç var' deniliyor. Beşiktaş'ta 5 tane okul kapatılıyor hepsi de imam hatip okulu yapılıyor. Bundan vazgeçilmesi gerekiyor." dedi.

        Cankurtaran, Meclis'in kapalı olmasının akıl dışı olduğunu savunarak, insan hakları ve demokrasi ihlallerinin yaşandığı bir noktaya doğru gidildiğini iddia etti.

        "Kapkara talihin yazıldığı bugünlerde CHP tek kurtarıcı." diyen Cankurtaran, "Darbe girişimi başarısız oldu ama arkasından bir sivil darbe yaşanmakta. Olağanüstü hal biran önce bitirilmeli. Uzatma gibi bir şey söz konusu olmamalı." ifadelerini kullandı.

        - CHP'den Atilla Taş'a ziyaret

        Başbakan Binali Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 14 bin öğretmenin terör örgütleriyle ilişkisi olduğu ve incelemeler sonunda bu kişilerin tedbiren açığa alınacağı açıklamasını anımsatan Cankurtaran, örgüt üyesi denilerek muhalif olanların işten çıkartılmaya başlanmasının olayı cadı avına dönüştüreceğini savundu.

        Cankurtaran, Atilla Taş'ın tutuklanması ile ilgili soru üzerine, "Cezaevi komisyonundaki arkadaşlarımız ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Atilla Taş'ı Silivri Cezaevi’nde bugün ziyaret ettiler. Diğer mağdur aileleri de ziyaret etmeye devam edecekler. Bu insanlara elimizden gelen desteği veriyoruz. Sayın Genel Başkanımız hükümetle her görüşmesinde belirtiyor ve bu haksız durumlara bir son verilmesini söylüyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa