Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı Cezaevi'nde bulunan terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'dan haber alınamadığı iddiasıyla Diyarbakır'da başlatılan açlık grevine ilişkin, "Bu hassas meseleyi çözemezsek, İmralı'dan haber alamazsak gerginlik daha da tırmanacak. Biz bunu önlemeye çalışıyoruz." dedi.

        Demirtaş, partisinin Muş'un Malazgirt ilçe başkanlığı ziyaretinin ardından vatandaşlara yaptığı konuşmada, Malazgirt'te Türk ve Kürt halkının tarihte ilk defa güçlü bir ittifak yaptığını anlattı.

        "Alparslan Malazgirt'te kendisine dost ve ittifak arıyordu. Bu topraklarda kendisine kardeşlik, müttefik ve yoldaşlık yapacak birileri vardı. Mervana Kürt Beyliği, Silvan'dan binlerce süvarisiyle Alparslan'ın çağrısı üzerine buraya geldi." diyen Demirtaş, "güçlü bir ittifakla Anadolu'nun kapılarının açıldığını" ifade etti.

        İttifakların, halkların yan yana durmasının ve güç birliği yapmasının iyi, halkların birbirine düşman olmasının ise kötü olduğunu ifade eden Demirtaş, "Alparslan buradan Anadolu'ya geldiğinde, 'Kürtlere siz Kürt değilsiniz, dağ Kürdüsünüz, Kürt'ün dili yoktur' demedi. Çünkü bu halk o zaman da Kürt'tü, anadili de Kürtçeydi. Bu topraklarda 900 yıl hukukla yaşandı ve kimse Kürt halkını inkar etmedi. Osmanlı ve Selçuklu döneminde sıkıntılar, gerilimler oldu. Ama Kürtler hep o imparatorluklar içerisinde güçlü beyliklerdi. Derler ya bin yıllık kardeşiz. Bunu inkar etmiyoruz. Ama 900 yıla kadar inkar yoktu. Son yüzyılda ne olduysa Alparslan'dan sonra yapılan tüm ittifaklar unutuldu. Şimdi Kürt halkı anadilde eğitim almak istiyoruz dediğimizde, siz bölücüsünüz diyorlar."

        Abdullah Öcalan'dan haber alamadıklarını ileri süren Demirtaş, darbe gecesi İmralı'da bir çatışma yaşandığını duyduklarını öne sürdü.

        Demirtaş, "Adalet Bakanlığı, bunu istismar ettiğimizi söylüyor. İstismar ediyorsak, bir avukat gönderin durumu öğrensin gelsin ve mesele bitsin. Eğer kötü niyetliysek buyurun kötü niyetimizin önüne geçin. Diyarbakır'da bugün bu konu için bir açlık grevi başladı. Bu hassas meseleyi çözemezsek, İmralı'dan haber alamazsak gerginlik daha da tırmanacak. Biz bunu önlemeye çalışıyoruz." diye konuştu.

        Demirtaş, ardından Bulanık ilçesinde bazı ziyaretlerde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa