Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Kanuni Sultan Süleyman'ın kente gelişinin ve Erzurum'u yeniden mamur hale getirilmesi için verdiği fermanın 482. yıl dönümü, Erzurum'da Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan etkinlikle kutlanacak.

        Erzurum Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kanuni Sultan Süleyman'ın kente gelişinin ve Erzurum'u yeniden mamur hale getirilmesi için verdiği fermanın 482. yıl dönümünün, yarın saat 12.00'de Narmanlı Camii önünde atlı ve mehteranlı kortej yürüyüşüyle başlayacağı ve Havuzbaşı Kent Meydanı'nda sona ereceği belirtildi.

        Açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in şu ifadelerine yer verildi:

        "Dünya'da 'Osmanlı' dendiğinde Fatih Sultan Mehmet Han'la birlikte akla gelen padişah Kanuni Sultan Süleyman'dır. Avrupalıların ifadesiyle 'Muhteşem Süleyman'ın Erzurum'a gelişinin 482. yıl dönümünü düzenleyeceğimiz programla kutlayacağız. Kanuni Sultan Süleyman bilindiği gibi o tarihlerde yıkık ve virane Erzurum'u inşa eden ve Tebriz'den getirttiği insan kaynağıyla güçlendiren cihan hükümdarıdır. Bu, cihan padişahına Erzurum'un bir vefasıdır. Erzurumluları bu önemli ve tarihi günün atmosferini yaşamaya ve tarihe tanıklık etmeye davet ediyorum" dedi. Bu arada Havuzbaşı Kent Meydanı'ndaki programda mehter konseri, bar ekibi ve atlıların gösterisi olacak, vatandaşlara Osmanlı macunu ve şerbeti de ikram edilecek."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa