Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Yenişehir ilçesinde ''3. Uluslararası Altın Biber Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri'' başladı.

        AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de katıldığı festival öncesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenişehir’de bulunan 71 mahalle muhtarına bilgisayar dağıtıldı.

        Altepe, etkinliklerin açılışında yaptığı konuşmada, Yenişehir'in Türkiye'nin önemli biber deposu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

        ''Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Altın biber festivali sayesinde Yenişehir biberi artık dünyanın sayılı ürünleri arasına girmeye başlamıştır. Fiyatların üreticiden çok ucuz fiyata çıktığını duyduk ve üzüldük. Hemen gerekli talimatları verdim ve belediyemiz bünyesindeki Bursa Tarım vasıtasıyla pazarlama konusunda çaba harcayacağız. Üreticinin alın terinin karşılığını verebilmek için bizde elimizden geleni yapacağız. Festival hayırlı olsun.''

        AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de her bölgenin kendine has ürünlerinin ve özelliklerinin olduğunu dile getirerek, ''Yenişehir denince de ilk akla gelen ürün biber. Bu nedenle 3 yıldan bu yana biber festivalleri düzenleniyor. İnşallah bu festivaller sayesinde adınızı daha çok duyurup daha çok para kazanmanın yollarını aramalıyız. Bizlerde elimizden gelen tüm gayreti gösterip üreticinin yüzünü güldürmeye çalışacağız.'' diye konuştu.

        Festival kapsamında her mahalle açtığı stantlarda yetiştirdikleri ürünleri sergiledi.

        Yenişehir Çınarlı Camii'nde şehitler için mevlit okutulan festivalde, yarın da kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında ilçenin düşman işgalinden kurtuluşu canlandırılacak ve Selimiye ile Kıblepınar şehitlikleri ziyaret edilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa