Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen programlar kapsamında İstanbul başta olmak üzere ülkenin dört bir yanından gelen dağcılar, Bilecik'in İnhisar ilçesine bağlı Harman köyünde bulunan Harmankaya Kanyonu'na giriyor.

        Federasyonun eğitmenlerinden Sönmez Erkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık beş yıldır bu bölgeye geldiklerini belirterek, ''İstanbul'dan doğa sporcuları adı altında tırmanışçı, kampçı ve yürüyüşçülerimiz ile bölgeye geldiğimizde bozulmamış doğaya ve muhteşem görselliğe hayran kalıyoruz.'' dedi.

        Türkiye'nin en önemli doğa harikalarından biri olan Harmankaya Kanyon'unda yürüyüşler yaptıklarını dile getiren Erkaya, şunları kaydetti:

        ''Kanyon geçişi yapıyoruz. Aynı zamanda yamaç paraşütüne uygun 700 metre yükseklikte kaya blokları var, kaya tırmanışı, kampçılık, doğa sporcuları derken burayı sahiplendik. Çünkü İstanbul'a bu kadar yakın doğa harikası başka yerimiz yok. Burası Roma, Bizans, Osmanlı medeniyetlerini barındıran bir yapıya sahip. Buralarda rotalar açıyoruz yabancı arkadaşlarımızda geliyor ve bu bölgeyi dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Tüm yetkililerimizden böyle doğa harikalarına sahip çıkmalarını ve çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmalarını istiyoruz."

        AKUT Kurucu Başkanı Ferudun Çelikmen ise Bilecik'te, Söğüt'te Ertuğrulgazi'nin, Şeyh Edebali'nin, Osmanlı'nın doğduğu topraklarda olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

        Kanyonu "Allah'ın insanlara bahşettiği cennet" olarak nitelendiren Çelikmen, civarındaki maden işletmelerinin bölgedeki doğaya zarar verdiğini ileri sürdü.

        Harmankaya Kanyonu'nun giderek daha fazla ilgi gördüğünü vurgulayan Çelikmen, "Osmanlı'nın torunları genç dağcılar, doğa sporcuları, Harman köyünü eskisinden daha çok sık ziyaret ediyorlar ve bu doğa tahribatına dur diyecekler." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa