Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 3. Ulusal Organik Kimya Kongresi'nin ülkenin kalkınmasına, ekonomisine, gelişimine ve geleceğine önemli artılar katacağına inandığını söyledi.

        Genç, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 3. Ulusal Organik Kimya Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Trabzon'da böyle bilimsel bir çalışma yapılmasını mutlulukla karşıladığını dile getirdi.

        Genç, "Belediye başkanları olarak umumi anlamda halkımızın bireysel hayatını idame ettirmesinde mutat hizmetler yapmakla beraber, diğer taraftan da toplumumuzun, ülkemizin gelişmesine veya daha genel bir ifadeyle insanlığın gelişmesine katkı sağlayacak bilimsel çalışmaları tabii olarak çok çok önemli görüyoruz." ifadelerini kullandı.

        Çağın, bilgi ve bilim çağı olduğunu, bu konuda gelişmiş ülkelerin diğerlerine hükmettiğini söyleyen Genç, "O nedenle bu tür çalışmalarla geldiğimiz nokta itibarıyla ülkemizin bütün alanlarında olduğu gibi önemli bir hamle içerisinde olduğumuzu müşahede etmek istiyorum. Bu tür çalışmaların ülkemizin kalkınmasına, ekonomisine, gelişimine ve geleceğimize çok çok önemli artılar katacağına yürekten inanıyorum." dedi.

        - "Kongrenin üniversitemizde olmasını ayrıca önemsiyoruz"

        KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Örem de "Bu kongreler biz üniversitelerin temel görevi olan eğitim, öğretim ve araştırmak için çeşitli iş birlikteliklerini oluşturmaktadır. Üniversitemiz sahip olduğu 17 fakülte, 12 meslek yüksekokulu, 4 yüksekokul, 1 devlet konservatuvarı ve 60 bine yakın öğrencisi, 3 bine yakın akademisyeniyle Türkiye'nin 4'üncü en eski üniversitelerinden birisidir." şeklinde konuştu.

        Organik kimya kongrelerinin geçmişinin yeni olduğunu belirten Örem, kongrenin üçüncüsünün üniversitelerinde düzenlenmesini önemsediklerini dile getirdi. Örem, "Burada yapılan toplantıların gelecekte hem ekonomik açıdan hem teknik gelişim açısından hem teknolojiye katkıları açısından hem de genç akademisyenlerin burada bir araya gelip gelecekte oluşacak birlikteliklerin çekirdeğini oluşturması açısından çok önemli buluyorum." diye konuştu.

        Açılış konuşmalarının ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Balcı, "Üniversitelerde Yükseltilmelerde Uygulanan Kriterler ve Analizi" konulu sunum gerçekleştirdi.

        Farklı üniversitelerden öğretim üyelerinin sunum yapacağı kongre, 8 Eylül Perşembe günü sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa