Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum ilçesindeki Şehit Üsteğmen H. Konuralp Özcan Kışlası'ndaki Hava Meydanları Hareket Eğitim Komutanı Yarbay Fethi Şahbaz'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

        Ziyarette, Muğla Vali Çiçek’e İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan da eşlik etti.

        Hava Meydanları Hareket Eğitim Komutanı Yarbay Fethi Şahbaz ve ekibine 15 Temmuz gecesi gösterdiği başarıdan dolayı teşekür eden Vali Çiçek, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıldıktan sonra Marmaris’te konakladığı otele saldırı gerçekleştiren darbeci teröristlerin kullandığı helikopterlerden ikisinin yakıt ikmali için askeri havalimanına geldiğini hatırlattı.

        Helikopterlerin yeniden havalanmasının engellendiği için otele inen teröristlerin helikopterle kaçamadığına işaret eden Çiçek, "Bu hainler helikopterle güvenlik güçlerimize ateş edemediler. Saldırıda kullanılan helikopterleri ve pilotluğunu yapan darbeci teröristleri yakalayarak vatana, millete o kadar büyük bir iyilik yaptınız ki bu caniler yaptıklarına pişman olacaklar ve yaptıkları bu alçaklığın insanlık dışı olduğunu itiraf edecekler." dedi.

        Çiçek, 15 Temmuz gecesi Hava Meydanları Hareket Eğitim Komutanı Yarbay Fethi Şahbaz ve ekibinin önemli bir çalışmaya imza attığını dile getirerek, "Sizlerin özverili çalışmalarınız sonucunda başarılı bir sonuç elde ettik. Ben size ve askerlerinize teşekkür etmek istiyorum ve inanıyorum ki bu vatana bu millete ve ecdadımıza olan görevinizi yaptınız ve yapmaya devam edeceksiniz.” diye konuştu.

        FETÖ'nün darbe girişimini gerçekleştirdiği 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasından sonra kaldığı otele saldırı düzenleyen darbecilerin kullandığı iki askeri helikopter, Mumcular Mahallesi'nde bulunan Şehit Üsteğmen H. Konuralp Özcan Kışlası'ndaki Imsık Askeri Havalimanı'na yakıt ikmali için iniş yapmış, Vali Amir Çiçek’in emri doğrultusunda Hava Meydanları Hareket Eğitim Komutanı Yarbay Fethi Şahbaz, helikopterler ile 2 pilotu burada gözaltına almıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa