Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde küçükbaş hayvan yetiştiricilerine sıvat dağıtımı yapıldı.

        Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanlığı tarafından Andırın ilçesinde 31 çiftçiye sıvat (suluk) dağıtımı yapıldı.

        Arıklar Mahallesi Haştırın mevkisinde düzenlenen programda, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu yaptığı açıklamada, bölgede küçükbaş hayvancılığın gelişmesine bu tip faaliyetlerin katkı ve yarar sağladığını söyledi.

        2016 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çiftçilere büyük destekler verdiğini dile getiren Emiralioğlu, şunları kaydetti.

        "2016 yılında Bakanlığımız yeni doğan buzağı başına 350 lira destek veriyor. Damızlık Sığır Yetiştiriciliğine kayıtlı olan çiftçilerimize 150 lira daha ilave yaparak toplam 500 lira destek veriyor. Destekten yararlanmak için, bir buzağı doğduğu zaman bunun 3 ay içerisinde ilçe Müdürlüğümüz veterinerleri tarafından küpelenmesi gerekiyor. Yani destekten yararlanmak için iki önemli şart var. Birincisi hayvanı zamanında küpeletmek, ikincisi zorunlu olan programlı şap, brusella ve LSD aşılarının yapılmasıdır."

        Kahramanmaraş Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Vakkas Kuzu ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptıkları çalışmaların neticesinde Andırın ilçesindeki çiftçilere toplam 31 sıvat dağıtımı yapıldığını dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa