Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Merinos Müze Galeri'de izlenime sunulan ''Bursa Ulu Şehir'' konulu resim sergisi, sanatseverlerden ilgi gördü.

        Küratörlüğünü BTSO Kamil Tolon BİLSEM Görsel Sanatlar Öğretmeni ve Sanatçı Reyhani Akan'ın yaptığı sergide, Ankara, Muş, Zonguldak, Düzce, İzmit, Kırıkkale, Kahramanmaraş, Eskişehir, Hatay, Balıkesir, Kayseri, Sakarya, Uşak, Gaziantep, Konya ve Bursa'dan sanatçıların eserleri sergilendi.

        Müze galeride 4 Kasım Cumartesi tarihine kadar görülebilecek olan serginin açılışında konuşan Reyhani Akan, ''Türkiye’de bir ilk olarak üstün ve yetenekli öğrencilere eğitim veren öğretmenlerin eserlerini sergilemekle birlikte plastik sanatlar alanında sanatçılarımızın çalışmalarını desteklemek ve kalıcı eserler kazandırmak amacıyla bu sergiyi düzenledik.'' dedi.

        Sergideki eserlerin sanat odağında sosyoloji, felsefe ve estetik açıdan derin anlamlar taşıdığını anlatan Akan, eser sahiplerinin çalışmalarıyla ''Bursa Ulu Şehir'' temasını tarihi, geleneksel, folklorik, mitolojik, yerel, evrensel, mistik, destansı, masalsı, ikonik, spiritüel olarak özgün anlatımlarla figüratif, soyut ve deneysel biçimlerde ele aldıklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa