Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Ali Bakır, "Fındık fiyatının Kurban Bayramı sonrasında 15 lirayı geçeceğini belirterek, "Çünkü piyasanın talebini karşılayacak kadar rekolte yok." dedi.

        Bakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, fındığın fiyatının üreticiyi tatmin etmediğini ancak fiyatlarda artış beklediklerini söyledi.

        Bu yıl geçen yıla oranla rekoltenin yarı yarıya azaldığını belirten Bakır, şunları kaydetti:

        "Bayram öncesi fındık pazara indiği için fiyatın sabit bir seyirde devam etmesi kaçınılmaz fakat bayramdan sonra azalan fındıkla fiyatlar da artacaktır. Fındık fiyatı Kurban Bayramı sonrasında 15 lirayı geçecektir çünkü piyasanın talebini karşılayacak kadar rekolte yok. Üreticimizden ricalarımız, fındığı kendileri saklasınlar, tüccara teslim etmesinler. Birliğimize üye üreticilerimiz, fındığını birliğimiz üzerinden satabilir."

        Bakır, birliklerinin 600 üyesi bulunduğunu, 6 bin dönüm arazide organik fındık yetiştiriciliği yaptıklarını anlatarak, organik üretime geçmek isteyen herkesin birliğe üye olabileceğini, fındığın geleceğinin organik üretimde olduğunu ifade etti.

        Her geçen gün organik fındık yetiştiriciliğinin arttığını dile getiren Bakır, "Birliğimizin yönetimini yeni devraldık ve ciddi hedeflerle birliğin başına geçtik. Günden güne artan organik fındık yetiştiriciliği ile ilgili pazar araştırması çabalarımızın da sonuçlarını almaya başladık." diye konuştu.

        Organik fındığın normal fındığa göre 1 lira farkla satıldığına işaret eden Bakır, bu farkın gelecek yıl 3 liraya çıkacağı öngörüsünde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa