Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsunlu besici, ''Haydar" isimli 700 kilogram ağırlığındaki devesini kurbanlık olarak satın alacak müşterisine tosun hediye edecek.

        İlkadım ilçesine bağlı Çatalarmut Mahallesi'nde kurulan hayvan pazarında besici Ali Türkel'in kurbanlık olarak satışa sunduğu deve, büyük ilgi görüyor. Kurbanlık bakmak için pazara gelen vatandaşlar, yaklaşık 700 kilogram ağırlığındaki deveyle fotoğraf çektiriyor. Türkel, kurbanlığı "Deveyi alana bir tosun hediye" diye bağırarak satmaya çalışıyor.

        Türkel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın yaklaşması dolayısıyla pazarda hareketlilik yaşandığını söyledi.

        Yaklaşık 30 senedir besicilik yaptığını belirten Türkel, "Devenin fiyatı 25 bin lira. Yanında 200 kilogramlık tosunu hediye ediyorum. Bu kendi ahırımın malı, kendi besim." dedi.

        Devenin 8 yaşında olduğunu bildiren Türkel, vatandaşların "Haydar" ismini verdiği hayvanın 700 kilogram geldiğini kaydetti.

        Türkel, vatandaşların deveye ilgi gösterdiğini dile getirerek, "Vatandaş kesmek istiyor ama fiyatı biraz yüksek. İnşallah bir alıcı çıkar." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa