Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Cerablus'ta sıcak yemek dağıttı.

        TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Halep'in kuzeyinde terör tehditlerine karşı 24 Ağustos’ta başlayan Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor.

        Operasyon kapsamında Özgür Suriye Ordusu tarafından (ÖSO) tamamen kontrol altına alınan Halep'e bağlı Cerablus'a gelen İHH ekipleri, ÖSO'ya ait askerlerin yoğun güvenlik önlemi almasının ardından Şehitler Meydanı'nda sıcak yemek dağıttı.

        Evlerinden getirdikleri kaplara sıcak yemeklerini alan 5 bin Cerabluslu, yetkililere teşekkür etti.

        İHH Cerablus Ofis Sorumlusu Ömer Koparan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 gündür Cerablus'ta sıcak yemek dağıttıklarını söyledi.

        Şimdiye kadar 15 bin kişiye sıcak yemek ulaştırdıklarını aktaran Koparan, şöyle konuştu:

        "Burada yaşayan ailelere sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Günlük 5 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyoruz. Geldiğimiz günden beri insanların yüzündeki o tebessümü görebiliyoruz. Bundan sonraki süreçte inşallah mobil fırınımızı getireceğiz. Bu fırında günlük 25 bin ekmek üretip buradaki vatandaşlara dağıtacağız. Buraya olası bir göçe hazırlıklı olabilme adına 150 çadır kurma planımız var. Şu an gerekli yerlerin kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Ondan sonraki aşamada insanların su, elektrik, gıda ve barınma ihtiyaçlarını gidermiş olacağız. Olası bir göçte insanların mağdur olmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa