Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, ''Sorgun’da Yatırım Yapılabilir Alanların Belirlenmesi Proje"sinin hazırlanarak Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’na (ORAN) sunulduğunu söyledi.

        Arslan, Ticaret ve Sanayi Odasında gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyle ilçede potansiyel yatırım alanlarının tespit edileceğini ve uygun yatırım alanlarına yönelik yatırım fizibilitesi hazırlanacağını belirtti.

        Projenin hayata geçmesi durumunda ilçenin yatırımcılar ve girişimciler açısından cazip hale geleceğini, güçlü ve uzun vadeli yatırımlar yapılmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Arslan, şöyle konuştu:

        ''Proje, Sorgun’da fizibilite hazırlama kültürünü geliştirerek benzer çalışmaların yaygınlaştırılmasını sağlayacak. Projenin hayata geçirilmesi ve ilçedeki yatırımların artması sonucu istihdam ile iş gücüne katılım da artacaktır. Aynı zamanda yatırımların artması, ilçenin kalkınmasına ivme kazandıracaktır. Sorgun’un yatırım alanında tercih edilirliğinin ve rekabet gücünün artmasına katkı sağlayacak projeyle birlikte ilçe yerli ve yabancı yatırımlar için cazip hale gelecek. Bölgede yatırım yapması beklenen girişimciler ve işletmeler proje kapsamında yapılacak fizibilite çalışmalarıyla planlanan yatırımların yapılabilirliğini, karlılığını, gerçekleşme maliyetini, sürdürülebilirliğini, avantajlarını, dezavantajlarını bilimsel çalışmalar ve rakamsal ifadelerle değerlendirme olanağına sahip olacaktır. Bu sayede kalıcı ve başarılı yatırımlar yapabilecek olmaları sebebiyle potansiyel yatırımcılar proje sonuçlarından doğrudan etkileneceklerdir.'

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa