Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ''Silajlık Mısır ve Soya Fasulyesinin Birlikte Ekim Demonstrasyonu'' kapsamında tarla günü etkinliği düzenlendi.

        Merkeze Bağlı İnceçayır köyünde Resul Karakavak'ın tarlasında düzenlenen tarla gününde gazetecilere açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, tarım ve hayvancılıkta gelişme ve kalkınma için girdilerin azaltılmasıyla birlikte verimi yükseltmek gerektiğini söyledi.

        Hayvancılıkta yem bitkilerinin üretimini artırmak için eğitim ve yayım faaliyetlerini artırdıklarına değinen Özdemir, şöyle konuştu:

        ''Çalışmalarımızla birlikte son yıllarda yem bitkilerinde gözle görülür bir artış oldu. Özellikle silajlık mısır üretimi, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz arasında çok yaygınlaştı. Bu iki ürünü birlikte ekmekteki amacımız, silaj verimi ve kalitesini artırmak. Yapılan yemdeki protein ve yağ oranını artırarak hayvancılıkta alınan et ve süt verimini yükseltmektir. Giderek tarımı terk edilen soyanın bu yöntemle tekrar tarımının yapılmasını sağlamak. Tarlamız üretim sezonu süresince düzenli olarak takip edildi. Çiftçimizle istişare yaparak hasat gününe geldi. Bitki boyu şu anda 3 metreye kadar ulaştı. hasat sonunda ise verim ve kalite analizleri yapılacaktır.''

        Çiftçi Kavlak ise silajlık mısır ve soya fasulyesini birlikte yetiştirerek silaj yaptıklarını belirterek elde edilen silajın protein ve yağ oranının önemli miktarda artıracağını bunun da hayvanlarda et ve süt veriminin artıracağını kaydetti.

        Konuşmaların ardından Özdemir, çiftçi Kavlak'a teşekkür belgesi verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa