Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Diyarbakır'da açıklanan "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi̇ Cazi̇be Merkezleri̇ Programı ve Yatırım ve Destek Hamlesi̇"ne ilişkin sağlık, ekonomi, tarım ve sosyal politikalar alanlarında başlayacak kalkınma hamleleriyle hem Erzurum'un hem de bölge genelinin zenginleşeceğini belirtti.

        Yeşilyurt, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile yaptıkları girişim ve yoğun çabalar neticesinde, Erzurum'un Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Programı'ndaki merkezler arasına girdiğini belirterek, bundan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

        Program kapsamında hayata geçirilecek kalkınma ve yatırım hamleleri ile Erzurum’un büyük yatırımlarla buluşarak sosyal ve ekonomik açıdan daha güçlü şehir konumuna yükseleceğini ifade eden Yeşilyurt, şunları kaydetti:

        "Erzurum'un cazibe merkezi olacak 5 il arasına girmesiyle yatırımcılar üretim ve satın alma desteği, makine ve teçhizat desteği, kredi ve teminat desteği, tesis ve fabrika desteği gibi çok büyük avantajlara sahip olacaklar. Bu destekler ile şehrimizin ekonomisi ivme kazanacak ve vatandaşımızın yüzü gülecektir. Özellikle devlet destekli kurulacak yeni fabrikalar ile genç kardeşlerimizin istihdam sorunu büyük oranda çözüme kavuşacaktır. Ayrıca sağlık, ekonomi, tarım ve sosyal politikalar alanlarında başlayacak kalkınma hamleleri ile hem şehrimiz hem de bölgemiz zenginleşecektir. Erzurum'un 5 cazibe merkezi arasında yer almasının mutluluğunu yaşarken, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."

        Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi̇ Cazi̇be Merkezleri̇ Programı ve Yatırım ve Destek Hamlesi̇" kapsamında, 2016-2020 döneminde toplam 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılması öngörülüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa