Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Siirt'teki Alkumru Barajı gölüne 500 bin pulu sazan yavrusu bıraktı.

        Vali Yardımcısı ve Tillo Kaymakamı Yunu Koç, gazetecilere yaptığı açıklama, DSİ'nin, su kaynaklarının geliştirilmesi ve mevcut kaynaklardan çeşitli yönlerden faydalanmak maksadıyla baraj göllerinin bulunduğu yörelerdeki insanlara yeni iş imkanı yaratmak amacıyla, periyodik olarak balıklandırma çalışması yapıldığını söyledi.

        Koç, şunları kaydetti:

        "Balıklandırma çalışmasıyla su kaynaklarımızda biyolojik çeşitliliğin arttırılmasını ve amatör avcılığın geliştirilmesini hedefliyoruz. Gelecek nesle su ürünleri varlığımızı miras bırakmak adına da bölge halkımızın su ürünleri yasaklarına uymaları gerekmektedir. Ülkemizde göl verimliliğinin artırılması amacıyla 1970 yılından beri göl, gölet ve baraj göllerimizin balıklandırılmasında kullanılmaktadır. Bu çalışma kapsamında Alkumru Barajına 500 pulu sazan yavrusu bırakıldı."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Siirt İlçeleri
        Tüm Siirt Haberleri
         Siirt

        Siirt

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa