Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu sahilerinin Mavi Bayrak aldığını bildirdi.

        Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Karasu Sahil Parkı'nın Mavi Bayrak'la buluşması için gerekli çalışmaları yaptıklarını ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen Mavi Bayrak Programı'na başvuruda bulunduklarını belirtti.

        Mavi Bayrak jürisinin ulusal ve uluslararası değerlendirmeleri neticesinde Mavi Bayrak almaya hak kazandıklarını kaydeden Toçoğlu, "Karasu sahillerimiz artık Mavi Bayrak'la buluştu. Hem şehrimizin turizm geleceğine, hem de Karasulu hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bilindiği üzere Mavi Bayrak günümüzde turizm açısından büyük önem taşıyor. Hamdolsun Karasu sahillerini Mavi Bayrak'la buluşturduk. Bunun devamının da geleceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Önümüzdeki yıllarda plajlarımızdaki Mavi Bayrak sayısını arttırarak şehrimizi turizmde de önemli bir yere taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

        Toçoğlu, Mavi Bayrak uygulamasına sahip sahillerin deniz suyunun temiz olması gerektiğine dikkat çekerek, bu kriterden yola çıkarak Karasu'da atıksu arıtma tesisi inşa ettiklerini vurguladı.

        Bu tesisle birlikte Karadeniz'e atıksu karışmadığını kaydeden Toçoğlu, "Aynı zamanda cankurtaran hizmetleri de burada önemli bir yer tutmaktadır. Hamdolsun İtfaiye Teşkilatımız da sahillerde başarılı bir çalışma yürütüyor. Engelli dostu plaj, çevre yönetimi ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güvenliğin sağlanması gibi kriterlerin jüri üyeleri tarafından onaylandığını görüyoruz. İnşallah buradan yola çıkarak diğer sahillerimizi de Mavi Bayrak'la buluşturacağız. Şehrimizin turizm zenginliklerini yaptığımız çalışmalarla desteklemeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa