Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya Müftülüğü ve Malatya Kent Konseyi Engelliler Grubunca açılan "Görme Engelliler Kur'an Kursu"nu başarıyla tamamlayan 7 çocuğa sertifikaları törenle verildi.

        Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya'da da görme engeli öğrenciler, Braille alfabesiyle hazırlanan eğitim materyalleriyle Kur'an-ı Kerim'i öğrendi. Kur'an-ı Kerim'le tanışmanın manevi hazzını yaşayan engelliler, gönül gözleriyle Kur'an öğrenmenin mutluluğunu yaşarken, azimleriyle de herkese örnek oldu.

        Okulların tatile girmesiyle Malatya'da da açılan kursu başarıyla tamamlayan 7 görme engelli çocuğa katılım belgeleri verildi.

        Malatya Valisi Mustafa Toprak, Kent Konseyi'nde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, kursa katılan ve öğrencilerin Kur'an-ı Kerim öğrenmesine katkıda bulunanlara teşekkür etti.

        İmtihan dünyasında yaşadıklarını ve herkesin bir şekilde sınava tabi tutulduğunu anlatan Toprak, "Neyin iyi neyin kötü olduğu öteki dünyada belli olacak. Önemli olan bizlerin dünyada nasıl yaşadığı, insanlara neyi, nasıl iyi bir şekilde tavsiye edip yönlendirebildiğimizdir. Dolayısıyla burada Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Hep birlikte bu güzellikleri insanlarımızla buluşturalım. Önemli olan insanların güzelliği, iyiliği, sevgisi, kardeşliği, birliği, dirliği, beraberliğidir. İhtiyaç duyan insanlara hep birlikte yol göstermemiz, korumamız ve kollamamız gerekir." dedi.

        Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da kursa emeği geçenleri, görme engelli öğrencileri ve velilerini kutladı.

        Görme engelli çocukların Kur'an öğrenmesinin toplumun bir göstergesi olduğunu dile getiren Çakır, "Ne kadar gurur duysak az. Bunun geliştirilmesi çok önemli. Bu anlamda engellilerimize yönelik faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Engelli öğrencileri sınava hazırladık ve 50’si kazanmış, bunun devamı da gelecek." diye konuştu.

        Malatya Müftüsü Ümit Çimen de Kur'an ve imanın hiçbir engel tanımadığını belirterek, bunu kursta gördüklerini söyledi.

        Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, görme engelliler Kur'an kursundan 7 öğrenciyi mezun ettiklerini, Malatya Kent Konseyi’nin yıllardır bu tür proje ve kurslara yer verdiğini anlattı.

        Konuşmaların ardından da katılımcılar tarafından görme engelli çocuklara sertifikaları verilerek, Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa