Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - HAYRAT İnsani Yardım Derneğince Suriye'nin Cerablus kentine yardım tırı gönderildi.

        Yeni Sebze Meyve Hali'nde tıra yüklenen 500 koli gıda yardımı, dualarla yola çıkarıldı.

        Suriyeli Müslüman Avukatlar Biriliği Başkanı Ethem Şami, burada yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'tan ilk defa Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak Cerablus'a yardım tırı gönderdiklerini ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

        Şami, "Cenabı Hakk'a şükürler olsun Türk askerinin Cerablus'a girip orayı DAEŞ'in elinden almasıyla hürriyetine kavuşan Cerablus'a bugün buradan gıda malzemesi dolu tırı gönderiyoruz. Bu da Türk halkından Cerablus halkına, kuzeydeki kurtarılmış bölgenin halkına, bir sevgi bir muhabbet kartı gibi bir şey oldu." diye konuştu.

        Türk halkına teşekkür eden Şami, "Bu yardım elini uzattığı için Allah Türk halkından razı olsun." dedi.

        HAYRAT İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Temsilcisi Muhammed Ubeyd Köşger de "Bugün ordumuzun Cerablus'u DAEŞ'ten temizlemesi sonucu dernek olarak Cerablus'a da yardımda bulunuyoruz. Biz de Cerablus'a geçerek, orada aş evi ve ekmek fırınları çalışmaları yaparak oradaki mağdur halkın yardımına koşmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa