Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 19-25 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 23. Uluslararası Adana Film Festivali'nin, sanat adına ülkeye güzel bir mesaj vereceğini belirtti.

        Sözlü, 23. Uluslararası Adana Film Festivali'nin kapsamı ve düzenlenecek etkinliklere ilişkin bir otelde düzenlenen basın toplantısında, geçen yıl terör olayları ve şehitler nedeniyle sadece yarışma ve ödül töreni yapıldığını anımsattı.

        Türkiye'deki mevcut durumda bazı kesimlerin günlük hayatın akışını durdurmak istediğini ileri süren Sözlü, şunları kaydetti:

        "Bu yıl biz Türkiye'de gerek sanat etkinlikleri, gerek hayatın diğer alanlarında akışın yine de devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu bir eğlence, kutlama etkinliğinden ziyade, varlığını, gelişmesini devam ettirecek, dünyada Türk sanatı adına milletimizin hak ettiği yeri almasına katkı koyacak bir festival. Bu yıl 23'üncüsünü yapmak gibi büyük bir geleneği ortaya koyduğumuz film festivalinin hakkaniyet ile yerine getirilmesi, tüm etkinliklerin gerçekleşmesi, yarışma bölümününde de gerek jürimizin gerekse yarışmacılarımızın gerekli hassasiyeti ortaya koyarak gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz."

        Adana'nın sanatın her alanında önemli isimler yetiştiren bir şehir olduğunu vurgulayan Sözlü, "Sanatın her alanında büyük değerler yetiştirmiş olan bereketli toprak Adana'da 23'üncüsünü gerçekleştireceğimiz festivalimiz ile sanat adına ülkemize güzel bir mesaj vereceğimizi düşünüyorum." ifadesini kullandı.

        Festivalin direktörü Candan Yaygın ise organizasyona katılan 250 filmin 1 hafta boyunca sinemalarda 636 kez seyirciyle buluşacağını dile getirerek şu bilgileri aktardı:

        "Bu yıl uzun metraj, Akdeniz ülkeleri ve öğrenci filmleri dalında ödüllerimiz olacak. Akdeniz ülkelerinden festivalimize 600 film başvurdu. Fransa, İtalya, Portekiz, Tunus, Cezayir, Bosna Hersek, Arnavutluk, Kosova gibi ülkelerden yarışmacılar başvurdu. Bunlardan 60'ı jüri önüne çıkacak. Öğrenci filmleri dalında da 150 başvuru oldu. Bunlardan 20'si yarışacak. Uzun metrajlı film dalında ise Türkiye ve dünya prömiyerlerimiz olacak. Bu dalda festivale başvuran 55 filmden 12'si jüri önüne çıkacak."

        - Festival hakkında

        Adana Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 23. Uluslararası Adana Film Festivali, 19-25 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması", "Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması", "Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması" ve "Adana Konulu Senaryo Yarışması" dallarında gerçekleşecek festivalde, 250 film, 1 hafta boyunca 636 kez izleyiciyle buluşacak.

        Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na katılan 12 filmden 6'sının dünya, 3'ünün ise Türkiye prömiyerinin gerçekleşeceği festivalde "En İyi Film Ödülü"nü kazanan esere 350 bin lira para ödülü ve "Altın koza heykeli" verilecek. Festivalde ayrıca Türk sinemasına verdikleri katkıdan dolayı sinema oyuncusu Murat Soydan ve Ayla Algan ile yazar ve yönetmen Osman Şahin'e "Onur Ödülü" sunulacak.

        19 Eylül'de Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıysa başlayacak festivalin ikinci gününde açılış ve onur ödülleri töreni gerçekleştirilecek. 1 hafta boyunca film gösterimleri, atölye çalışmaları, söyleşi ve sergilerin de düzenleneceği festivalde, 24 Eylül'de birçok ünlü sanatçının katılması beklenen ödül töreni gerçekleştirilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa