Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin hayvan yetiştiriciliği açısından en önemli merkezlerinden olan Kars'tan şuana kadar 70 bin kurbanlık başka illere gönderildi.

        Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars'ın ülkenin en önemli hayvancılık merkezlerinden olduğunu belirterek, Kurban Bayramı'nın yaklaşması sebebiyle kentteki hayvan pazarlarında hareketlilik yaşandığını ifade etti.

        Kentin 700 bine yakın hayvan sayısına sahip olduklarına belirten Düzgün, "Meraya dayalı hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgemizde besicilerimiz nisan ayından itibaren hayvanlarını meralara çıkarırlar. Kurban Bayramı'na doğru hayvanlarını köylerine getiren besicilerimiz daha sonra kurbanlık olarak satılması için görücüye çıkarırlar." dedi.

        Damızlık ve kültür ırkı olarak büyük ve küçükbaş hayvanların ülkenin birçok iline sevk edildiğini dile getiren Düzgün, "Bu yıl mevsim çok iyi geçtiği için hayvan kaybı az yaşanmış ve satışa sunulacak hayvan varlığımız da iyi durumdadır. Kurban Bayramı'nın yaklaşması dolayısıyla hareketli günler yaşıyoruz. Günde 2 bin civarında kurbanlık sevk ediyoruz. Son bir ayda yaklaşık 30 bin büyükbaş, 40 bin de küçükbaş hayvan sevkiyatı yaptık. Bu yıl kentten toplam 150 bin kurbanlık sevk edileceğini tahmin ediyoruz." diye konuştu.

        Düzgün, kurbanlık fiyatlarımız hayvanın kilosuna, yaşına ve cinsiyetine göre değiştiğini de ifade ederek, "Şu anki fiyatlarımız büyükbaşlarda 3 bin ile 15 bin TL, küçükbaşlarda ise 500 ile bin 500 TL arasında değişiyor. Besicilerimiz için bol bereketli bir yıl olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

        Büyükbaş kurbanlık satıcısı İbrahim Aydın da geçen yıla oranla fiyatlarda biraz artış olduğunu belirterek, ”Yem fiyatlarının çok pahalı olması nedeniyle besiciler de hayvanlarını geçen yıla oranla fiyatta biraz artış yaparak satmaya çalışıyor." dedi.

        Küçükbaş kurbanlık satıcısı Metin Yeltekin ise geçen yıla göre küçükbaş kurbanlık fiyatlarında yüzde 10 ile 20 civarında artış yaşandığını ifade ederek, ilk günde 25 koyundan 8 tanesini sattığını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kars İlçeleri
        Tüm Kars Haberleri
         Kars

        Kars

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa