Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARDAHAN (AA) - Kurban Bayramı dolayısıyla Doğu Anadolu'da hayvancılığın önemli merkezlerinden Ardahan'dan bugüne kadar yaklaşık 12 bin kurbanlık çeşitli şehirlere gönderildi.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Turgay Şişman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en önemli hayvancılık merkezlerinden olan Doğu Anadolu'da Kurban Bayramı'nın yaklaşması sebebiyle başta büyükşehirler olmak üzere birçok ile kurbanlık sevkiyatının sürdüğünü ifade etti.

        Kentteki hayvan pazarında da kurbanlık satışı yapıldığını anlatan Şişman, Ardahan'dan 1 Ağustos'tan beri yaklaşık 12 bin kurbanlığın diğer illere sevk edildiğini söyledi.

        Şişman, başka illere kurbanlık sevkinin sürdüğünü dile getirerek, "Kentimizde kurban hareketliliği yaşanıyor. 12 binden fazla kurbanlığı il dışına sevk ettik. Bu sayının önümüzdeki cuma gününe kadar daha da artması bekleniyor. Yurdun birçok noktasına sevk işlemi yapıyoruz." dedi.

        Kurbanlık sevkiyatının kolaylıkla yapılması için görevliler tarafından gerekli hassasiyetin gösterildiğini bildiren Şişman, ayrıca kurban kesimi konusunda da vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışması yaptıklarını anlattı.

        Şişman, kurban alınırken ve satılırken dikkat edilmesi gereken hususlara de değinerek, şunlara dikkati çekti:

        "Kurbanlıkların veteriner sağlık raporu olması lazım. Büyükbaş hayvanlar için pasaport, küçükbaş hayvanlar için nakil belgesi olması gerekir. Küpesi bulunmayan, çok zayıf, gebe, yeni doğum yapmış, hasta olan hayvanlar kurban edilmemeli. Bir hayvanın kurban olabilmesi için koyun ve keçi için 1, sığır ve mandanın 2, devenin ise 5 yaşını doldurmuş olması gereklidir. Koyunlar için istisnai durum söz konusu olup 6 aylıktan büyük olmak şartıyla bir yaşını doldurmuş gibi gösterişli ve cüsseli koyunlar da kurban edilebilmektedir."

        Ardahan Belediyesince yapılan duyuruda da haftanın üç günü açık olan hayvan pazarının kurbanlık satışları için cuma gününe kadar açık olacağı bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ardahan İlçeleri
        Tüm Ardahan Haberleri
         Ardahan

        Ardahan

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa