Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Bolu'da Kurban Bayramı öncesi kurulan hayvan pazarında bulunan yaklaşık bir ton ağırlığındaki "Pehlivan" isimli boğa alıcısını bekliyor.

        Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla Bolu Belediyesine ait hayvan pazarında hareketlilik başladı.

        Pazarda küçükbaş kurbanlıklar 300 ile bin 500 lira arasında satılırken, büyükbaş hayvanlar, bin 500 ile 12 bin lira arasında alıcı buluyor. Hayvan pazarının en büyük ve en ağır boğası "Pehlivan", 12 bin lirayla alıcısını bekliyor. Pehlivan'ı alacak olan kişiye, sahibi tarafından bir de küçükbaş hayvan hediye edilecek.

        Pazar yerine kurban için 3 büyükbaş hayvan getirdiğini belirten Servet Çamaşırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Pazara getirmiş olduğum hayvanlar aşağı yukarı bir tona yakın. Pazar yerinin en ağır boğası Pehlivan da bende. Pehlivana 12 bin lira istiyoruz. Pehlivanı alana da bir toklu koç hediye ediyorum." dedi.

        Satışların iyi gittiğini kaydeden Çamaşırcı, "Geçen haftayla bu hafta satışlarda biraz düşme yaşandı. Buna memurların maaş alamaması da etkili oldu. Memurların maaş almasıyla birlikte satışlar fırlama yapabilir." diye konuştu.

        Hüseyin Özcan da pazara 70 koyun getirdiiğini ve bunların tamamını toptan sattığını belirterek, "Keçiler kaldı. Onların da satılmasını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

        Özcan, pazarda küçükbaşların 300 ile bin lira arasında, koçlarınsa bin ile bin 500 lira arasında satıldığını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bolu İlçeleri
        Tüm Bolu Haberleri
         Bolu

        Bolu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa