Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesince çiftçilere 295 bin fidan dağıtılacağı bildirildi.

        Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyecilik hizmetlerinde yaptığı yatırım, hizmet ve uygulamalarla şehircilik açısından Malatya'nın çıtasını yükselten Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda bir tarım ili Malatya'da çiftçileri bilgilendirme ve desteklemede de önemli katkılar sunuyor.

        Geçen yıl Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı kurularak çiftçilere yönelik bilgilendirme, yönlendirme ve rehberlik hizmetleri verilen Büyükşehir Belediyesince, ücretsiz fidan dağıtımlarıyla da alternatif ürünler sunuluyor.

        İlkbaharda üreticilere 27 bin kara ve beyaz dut fidanını ücretsiz dağıtan Büyükşehir Belediyesi tarafından güz döneminde de 295 bin çeşitli meyve fidanı ücretsiz dağıtılacak.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığı görüşme ve akabinde varılan mutabakat sonucunda kırsalda meyveciliğin geliştirilmesi, kayısıda her yıl yaşanan don endişesine karşı ürün çeşitliliğinin artırılması için güz döneminde çiftçilere alıç, ceviz, badem, ıhlamur, kızılcık, goji berry, lavanta ve dut fidanları verilecek.

        Fidan dağıtımından Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı en az bir dekar arazisi bulunan ve kapama bahçe yapmayı taahhüt eden çiftçiler faydalanabilecek.

        Şartları taşıyanlara Büyükşehir Belediyesince 50 bin alıç, 75 bin ceviz, 75 bin badem, 5 bin ıhlamur, 5 bin kızılcık, 5 bin goji berry, 5 bin lavantayla 75 bin dut fidanı ücretsiz dağıtılacak.

        - Malatya'da ilk kez lavanta üretilecek

        Dağıtılacak fidanlarla Malatya'da tarımı yapılmayan lavanta bitkisi ilk kez üretilecek. Bu kapsamda seçilecek pilot bölgede 80 dekarlık alanda lavanta üretimi gerçekleştirilecek.

        Lavantanın çiçek ve saplarından elde edilen uçucu yağın, dünyada ticareti en fazla yapılan 15 uçucu yağdan biri olması, ayrıca kireççe zengin, kurağa, sıcağa ve soğuğa dayanıklılığıyla Malatya için uygun tıbbi ve aromatik bitki olması bakımından ekimi önem arz ediyor.

        Büyükşehir Belediyesince dağıtılacak 295 bin meyve fidanından faydalanmak isteyen çiftçiler, konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetleri Daire Başkanlığı veya "377 12 96" numaralı telefondan bilgi alabilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa