Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRIKKALE (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Ferhat Bozkurt, Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlandı.

        Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınan Bozkurt'un (22) naaşı, Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

        Helallik alınıp, dua edilmesinin ardından Bozkurt'un cenazesi, Nur Cami ve Külliyesi'ne götürüldü.

        Şehidin annesi Şehri, ağabeyi Turgay Bozkurt, nişanlısı Kübra Alçın ve yakınları burada tabuta sarılarak, gözyaşı döktü. Anne Şehri, "Körpe kuzum nasıl kıydılar sana" diye ağıt yaktı. Sağlık ekipleri, fenalık geçiren şehit yakınlarına müdahale etti.

        İçişleri Bakanı Efkan Ala, şehidin ağabeyi Turgay Bozkurt'a sarılarak, başsağlığı dileklerini iletti.

        İl Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı namazın ardından cenaze, Balışeyh ilçesi Işıklar Köyü Mezarlığın'da defnedildi.

        Cenaze törenine, şehidin ailesi, yakınları ve Bakan Ala'nın yanı sıra Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, emniyet mensupları, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Bakan Ala, cenaze törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şehitlerimiz bu ülkeyi bizlere emanet eden kardeşlerimizdir. Bizim bayrağımızdaki yıldız şehitlerimizi ifade eder. Yıldızı her gördüğümüzde o bizim şehidimizin temsilcisi, o bizim şehidimizin simgesi diyebiliriz." dedi.

        "Bu ülkenin bütünlüğüne, varlığına, bu milletin dirliğine kasteden alçaklar bilsinler ki tarih boyunca bu millet onlara çok ders vermiştir, yine de verecektir." diyen Ala, şöyle devam etti:

        "Bizim için şehit olmak mertebelerin en yükseğidir. Ama bu ülkeye kastetmek, ihanet etmek ve saldırmak alçaklığın en alçaklığıdır. Burada rekabet edilebilmesi mümkün değildir. Biran önce bu millete kurşun sıkmayı bıraksınlar, bu milletin evlatlarına kurşun sıkmayı bıraksınlar ve insan olsun, teslim olsunlar. Bitirsinler bu mevzuyu. Biz bitireceğiz ama bu millete, bu evlatlarımıza, bize maliyet ödetmesinler. Çünkü ödeyenler onların da aileleri. Bu ülke hiçbir zaman, kim düşünebiliyor ki kimin aklına geliyor ki teröriste teslim olacak. Olabilir mi böyle bir şey. 7 düvele teslim olmamış bir ülke teröristlere teslim olabilir mi? Teröristlere bırakılabilir mi? Bırakılmayacağına göre. O zaman bu millete bedel ödetmeyi bıraksınlar. Biz bedel öderiz. Ama arzu ediyoruz ki Türkiye evlatlarımız ve kardeşlerimizle birlikte 79 milyon ileri gitsin, kalkınsın. Şırnak'tan Edirne'ye, Antalya'dan Sinop'a kadar 79 milyonla birlikte olalım."

        Bakan Ala, dün Türkiye'de dünyanın en büyük köprülerinden birinin açıldığını anımsatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Gelişelim, kalkınalım. Bu çocuklarımız orada onlara hizmet için gittiler. Orada asayiş hizmeti sağlıyorlar. Bu alçaklığın sınırı yok. Orada bu gençlerimize, askerlerimize, polislerimize ve korucumuza saldırıyor. Ne için? Bunlar orada onları korumak için gitmiş. Orada, onların, o saldıran alçakların ailesini, annesini, babasını ve oradaki yaşayanları korusun diye oradalar. Biz de oralarda görev yaptık. Milletimize başsağlığı diliyorum. Bu millet çok badireler atlattı, bu terörü de inşallah atlatacak ve bitirecek."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırıkkale İlçeleri
        Tüm Kırıkkale Haberleri
         Kırıkkale

        Kırıkkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa