Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde, doğaya 2 bin "kınalı keklik" bırakıldı.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Çankırı Şube Müdürü Hasan Kozan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kekliklerin doğal yaşama önemli katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

        Kekliklerin bölgeye kurulan uyum kafesinde bir hafta boyunca bekletildiğini dile getiren Kozan, "Müdürlüğümüz tarafından Şabanözü ilçesi Mart köyünün arazisine uyum kafesi koyduk. 2 bin keklik 1 hafta boyunca kafeste arazi ve hava şartlarına uyum sağladı. Gerekli çalışmaların ardından uyum sürecinin bitiminde 2 bin kekliği bölgeye saldık." dedi.

        Milli Parklar Genel Müdürlüğünün doğada popülasyonu artırmak amacıyla yaptığı çalışmalardan birinin de keklik salımı olduğunu vurgulayan Hasan Kozan, "Çalışmalar kapsamında, genetik çeşitliliğin korunması, doğa koruma ile ilgili farkındalığın artırılması, kımıl gibi zararlılarla biyolojik mücadele edilmesi gayesi ile bazı alanlara keklik, sülün gibi kanatlı hayvan yerleştirilmesi yapılmaktadır." diye konuştu.

        Kozan, bölgede yaşayan vatandaşlara önemli görevler düştüğünü de ifade ederek, "Bu süreçte özellikle yöre halkının duyarlılığı çok önem arz etmektedir. Sürdürülebilir bir av yönetimi planlaması çok önemli. Vatandaşlarımızın bölgenin doğal şartlarına karşı duyarlı olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

        Törene, Şabanözü Kaymakamı Cevdet Bakkal, Eldivan Kaymakamı Sinan İnaltekin, Eldivan Avcılar Derneği Başkanı Lütfi Yaylacı ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa