Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Er Tayfur Çankaya'nın cenazesi, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı törenle memleketi Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesine bağlı Doğancık köyünde toprağa verildi.

        Şehit Çankaya'nın Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Şehidin sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, "Ya sirenler birgün benim için çalarsa" yazısı paylaştığı öğrenildi. Bu yazı nedeniyle şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, eve getirildiği sırada sirenler çalındı.

        Şehidin bulunduğu ambulansa alınan baba Ömer Çankaya, "Oğlum beni nerelere bırakıp gidiyorsun, ben senin ayaklarının altını öperim." diyerek gözyaşı döktü. Anne Şerife Çankaya da yanındaki bayan askeri görevliye sarılarak ağladı.

        Helallik alındığı sırada fenalaşan baba Ömer Çankaya'ya, sağlık ekipleri müdahale etti.

        Babaevinde helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, Sultandağı ilçesine bağlı Doğancık köyüne götürüldü.

        - "Beni bırakıp nerelere gidiyorsun oğlum, yavrum, kuzum"

        Burada tabuta sarılan baba Ömer Çankaya, "Benim kuzum, yavrum. Beni bırakıp nerelere gidiyorsun oğlum, yavrum, kuzum. 'Babam' derdin oğlum. Canım babam, sarı babam, babam kuruttun canımı." diyerek gözyaşlarına boğuldu. Babanın bu sözleri, alanda bulunanları duygulandırdı.

        Şehidin annesi Şerife Çankaya da oğlunun tabutuna sarılarak uzun süre ağladı. Şehidin bir yakını da çiçek bıraktığı tabutu öptü.

        Tören alanına gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şehidin ailesine başsağlığı diledi. Bakan Eroğlu, şehidin babası Çankaya'ya, "Şehitler ölmez. Bu köpekleri sevindirmeyeceğiz." dedi.

        İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi, sloganlar eşliğinde götürüldüğü köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa