Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren Şırnak'ın Güçlükonak ilçesindeki vatandaşlar, Kastamonu'nun Küre ilçesinden gelen mehter takımı eşliğinde Türk bayraklı demokrasi ve milli iradeye saygı yürüyüşü gerçekleştirdi.

        FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren Güçlükonaklılar, Kaymakam Şahin Kazancı'nın daha önce görev yeri olan ve kurulumuna ön ayak olduğu Kastamonu'nun Küre ilçesinden gelen Küre-i Nühas İstiklal Yolu Mehter takımı eşliğinde demokrasi ve milli iradeye saygı yürüyüşü yaptı.

        Güçlükonak Garnizon Komutanlığı önünde başlayan yürüyüş, Kaymakamlık önünde sona erdi.

        Vatandaşların büyük bir katılımla gerçekleştirdiği yürüyüşe, Kaymakam Kazancı, Belediye Başkanı Bahattin Aktuğ, Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı ve Garnizon Komutanı Binbaşı Volkan Kılıç da katıldı.

        Yürüyüşe 7'den 70'e katılım olduğu görülürken, ellerinde Türk bayraklarıyla "vatan sana canım feda, ne mutlu Türküm diyene" sloganları atıldı.

        Yürüyüş önünde büyük Türk bayrağını tutan asker, polis ve vatandaştan oluşan grup, birlik beraberlik adına güzel görüntüler oluşturdu.

        Kaymakam Kazancı, tarihte ilk kez Güçlükonaklılar'ın ilçede bir mehter takımını canlı izleme şansına sahip olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

        "Kurumuna ön ayak olduğumuz mehter takımı, vefa gereği bir ziyaret niyetleri vardı. Demokrasi ve milli iradeye saygı yürüyüşü için davet ettik. Bugün güzel bir günü birlikte yaşadık. Güçlükonaklı vatandaşlar, tarihinde ilk kez mehter takımını canlı izleme şansına sahip oldular. Biz, her gün nöbet bilinciyle askerimiz, polisimiz, sivilimiz, memurumuzla bir aradayız."

        - "Allah onlara fırsat vermedi"

        Küre Belediye Başkanı Aydınlı ise, 15 Temmuz'daki kalkışmadan sonra gerçekleşen demokrasi nöbetlerinde il ve ilçelerde mehter takımıyla katkı sunduklarını anlattı.

        Kaymakam Kazancı'nın daveti üzerine demokrasi nöbeti ve yürüyüşüne gelmek istediklerini anlatan Aydınlı, "Mehteran takımımızla bin 200 kilometre uzaktan demokrasi nöbeti için buraya geldik. Küre bizim için neyse Şırnak da Güçlükonak da odur. O duyguyla hareket ettik. Allah bir daha göstermesin, birliğimizi, dirliğimizi bozmasın." ifadelerini kullandı.

        Güçlükonak ilçesine bağlı Çevrimli Köyü Muhtarı ve 1990 yılında PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 27 akrabasını kaybeden İbrahim Özbey de, 15 Temmuz'da yapılan darbe girişimine katılan askerlerin birer terörist, vatan haini olduğunu anlatarak, darbe girişimini lanetlediklerini kaydetti.

        "Bunlar dış güçlerden üst akıl alarak Türkiye'de yönetimi ele geçirmek için kışladan çıktılar, ama Allah onlara fırsat vermedi." diyen Özbey, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında olduklarını ve onun için ölüme bile gidebileceklerini dile getirdi.

        - "Ayrımız, gayrımızın olmadığını gösterelim diye buraya geldik"

        Mehter takımının mehter başı ve Küre İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Bazlamacı, mehter kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını, milli iradeye sahip çıkmak için Küre'den Güçlükonak'a geldiklerini anlattı.

        Güçlükonak halkına güzel bir program sunmak için 32 kişilik takımlarıyla geldiklerini ifade eden Bazlamacı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Biz Türküz, Kürdüz, Lazız hepimiz biriz, ayrımız, gayrımızın olmadığını gösterelim diye buraya geldik. Bayrağın dalgalandığı her yer bizim vatanımız ve bizim için önemli. Takımımız, memur, esnaf, işçi, muhtar ve gönüllü insanlardan oluşuyor. Demokrasiye sahip çıkma adına biz her yerdeyiz. Bizim için Kastamonu, Şırnak, Edirne ve Hakkari aynı, hiç değişmez."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa