Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın bazı ilçelerindeki Ziraat Odası başkanları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

        Silopi Ziraat Odasında düzenlenen toplantıda konuşan oda başkanı Agit Haşimoğlu, milletin iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımadıklarını söyledi.

        Milli irade ve demokrasiye sahip çıkma günü olduğunu ifade eden Haşimoğlu, şöyle konuştu:

        "Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir şekilde hiçbir gerekçeyle savunulamaz. Demokrasiye vurulacak her darbe, ülkemize yapılabilecek en büyük ihanettir. Biz de hain planın açığa çıkmasının hemen başından itibaren üyemizle darbeye karşı durduk. Demokrasiye ve milletin iradesine sahip çıktık. Bütün çiftçiler olarak milletimizin önünde bir kez daha vurgulamak isteriz ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada tavrımız değişmeyecek. Canımız pahasına bu vatana, bayrağa ve demokrasiye sahip çıkacağız."

        "Bütün siyasi partilerimizin darbeye karşı tek vücut olması, ortak bir bildirinin altına imza atması, bombalar altında meclisi terk etmemesi, demokrasimizi açısından çok büyük kazanımdır." diyen Haşimoğlu, darbe girişimine karşı gösterilen birlik, beraberlik ve dayanışmanın bundan sonra da devam ettirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

        Açıklamaya, İdil Ziraat Odası Başkanı Yağan Oldu, Cizre Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sarıyıldız, Güçlükonak Ziraat Odası Başkanı Reşit Susin, Beytüşşebap Ziraat Odası Başkanı Fikret Durmuş ve Oda üyeleri destek verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa